Εξήγγειλε επίσημα την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του ο Α. Μαυρογιάννης

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εξήγγειλε σήμερα την υποψηφιότητα του και επίσημα για τις προεδρικές εκλογές, μετά την αναβολή της περασμένης εβδομάδας λόγω του θανάτου της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Η εξαγγελία:

 

Αφού σημείωσε ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για τον ίδιο έθεσε  στην κρίση των συμπολιτών του την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου.

Δήλωσε την πρόθεση του να προσπαθήσει να πείσει τόσο για την ισχυρή νομιμοποίηση και την αναγκαιότητα της υποψηφιότητας του, όσο και για τα στοιχεία ποιοτικής υπεροχής και τις βέλτιστες προοπτικές που διανοίγει για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Σεμνά και ταπεινά, με απόλυτο σεβασμό προς τους θεσμούς και προς τους ανθρώπους, με δέος και αίσθηση χρέους, με προσήλωση, αποφασιστικότητα και  ήθος.

Δήλωσε ότι δεν έχει χρυσές συνταγές και μαγικό ραβδί, αλλά προσπαθεί να έχει πάντα την αίσθηση του μέτρου, αυστηρότητα, εντιμότητα και ειλικρίνεια. “Σ’ αυτή την πορεία ξέρω πως οφείλω πρώτιστα εγώ ο ίδιος να αλλάξω, να προσαρμοστώ και να κινητοποιήσω όλες μου τις δυνάμεις για να μπορέσω να ανταποκριθώ, ως πολιτικός πλέον,  και να εκπροσωπήσω την υπό δημιουργία μεγάλη δυναμική για πραγματική προοδευτική αλλαγή. Με συνεργάτες συνετούς, σοβαρούς και ζυμωμένους μέσα στην ζωή, γνήσιους εργάτες των χεριών και του πνεύματος”.

Εξέφρασε την πίστη του, ότι η εκλογική επικράτηση είναι ήδη ορατός ορίζοντας και θα είναι το εφαλτήριο για να σηκώσουμε την πατρίδα μας λίγο ψηλότερα. Υποσχέθηκε να παλέψει με ασίγαστη ενέργεια  και έμπνευση και με την πεποίθηση ότι ο τόπος μας μπορεί, πρέπει και δικαιούται να δει καλύτερες μέρες. Με υπευθυνότητα, ορθολογισμό, αξιοπιστία, αξιοπρέπεια, κοινωνική ευαισθησία, και ανθρωπισμό. Για να χτίσουμε τις οργανικές συνθήκες της ειρήνης και της ευημερίας. Για την πλήρη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό, στο περιφερειακό, και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και την πλήρη ανάληψη του ρόλου μας ως μικρού αλλά σοβαρού και αλληλέγγυου εταίρου.

Αναφέρθηκε στο Κυπριακό και είπε ότι θα εντείνει τις προσπάθειές του για να καταλήξουμε επιτέλους σε μια δίκαιη λύση, με επανενωμένη Κύπρο.

Αναφέρθηκε επίσης σε πολλά άλλα θέματα και προβλήματα, μίλησε για τους εκτοπισμένου, την αμυντική μας θωράκιση, την οικονομία, την αειφόρο ανάπτυξη, το περιβάλλον, την ενέργεια, τον πολιτισμό, τις εργασιακές σχέσεις και τη μετατροπή της Κύπρου σε τόπο φιλόξενο για τους νέους, τα όνειρα και τις προοπτικές τους, επαγγελματικές και προσωπικές.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μεταρρύθμιση και προσαρμογή της παιδείας μας για να είναι η κοιτίδα  της ακμής και της καταξίωσης των νέων μας, με απαιτήσεις, με σεβασμό, με δημιουργικότητα και έμφαση στην ανάδειξη, πλαισίωση και προαγωγή των δεξιοτήτων ενός εκάστου, στη μάθηση, στην επισταμένη γνώση και στην κριτική σκέψη.

Ακόμα στην ισότητα των δύο φύλων και την καταπολέμηση της διαφθοράς και τον ανελέητο αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Ευχαρίστησε θερμά το ΑΚΕΛ, για την απόφασή του να τον στηρίξει και για τη συνεπή προσήλωσή του στην πραγματική προοδευτική αλλαγή και όχι στη διαδικαστική εναλλαγή στην άσκηση της εξουσίας και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα έχει τη στήριξη και άλλων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και ομάδων και της κοινωνίας των πολιτών.

Δήλωσε τέλος την πρόθεσή του να συνεχίσει την επεξεργασία συγκεκριμένων προγραμματικών θέσεων με την αρωγή οργανωμένων συνόλων,  προσωπικοτήτων, ειδικών, εμπειρογνωμόνων, τεχνοκρατών μέσα από μια αέναη διαλεκτική σχέση με τους ανθρώπους και την κοινωνία μας, για να διασφαλίσει πως η φιλοδοξία του οράματος και το περιεχόμενο του προγράμματος του, θα ανταποκρίνονται στον μέγιστο βαθμό στις προσδοκίες όλων μας, ώστε η Κύπρος να γίνει ξανά ο φιλόξενος τόπος των ονείρων μας και η φιλοτιμία των ανθρώπων μας να φωτίζει και να σχεδιάζει την πορεία μας.

“Σας καλώ όλους σ΄ αυτό το μεγάλο, δύσκολο μα όμορφο και περήφανο ταξίδι” κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση