ΕΤΑΠ Πάφου: Ακόμη πιο smart το αρχαιολογικό πάρκο Κάτω Πάφου

Επεκτείνει την ψηφιοποίηση πληροφόρησης και την εγκατάσταση έξυπνων πινακίδων, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διευθυντή της ΕΤΑΠ Νάσου Χατζηγεωργίου, μόλις πρόσφατα μέσα στο πλαίσιο συνεργασίας της ΕΤΑΠ Πάφου με το Τμήμα Αρχαιοτήτων έχουν τοποθετηθεί έξυπνες πινακίδες QR Codes στο χώρο τους Tάφους των Bασιλέων, στην Παναγία Χρυσοπολίτισσα, Παναγία Λιμενιώτισσα και στο Mεσαιωνικό Κάστρο Πάφου.

Οι εν λόγω “έξυπνες” πινακίδες είναι κατασκευασμένες από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, είναι διακριτικές σε μέγεθος και συνδέονται μέσω διαδικτύου όπου παρέχεται στους επισκέπτες μια καινοτόμος, πλούσια, έξυπνη και διαδραστική πληροφόρηση.

Ο επισκέπτης αφού σαρώσει αρχικά το QR code μπορεί να επιλέξει από την έξυπνη συσκευή του την γλώσσα της αρεσκείας του, ενώ του προσφέρεται ένα ευρύ φάσμα επιλογών πληροφόρησης όπως απλή περιγραφή, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ακουστική ξενάγηση, video, 360º περιήγηση, κ.ά.

Η ΕΤΑΠ παράλληλα επεκτείνει την έξυπνη εφαρμογή Smart app του πάρκου με συμπερίληψη οπτικοακουστικού υλικού για τα πιο πάνω σημεία ενδιαφέροντος.

Η ΕΤΑΠ Πάφου ευχαριστεί θερμά το Τμήμα Αρχαιοτήτων για την αγαστή συνεργασία και βεβαιώνει για την συνέχιση της προσπάθειας ψηφιοποίησης της πληροφόρησης αλλά και επέκτασης της χρήσης τεχνολογιών για την αποτελεσματικότερη ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου και σημείων ενδιαφέροντος ολόκληρης της επαρχίας.

inbusinessnews

Αφήστε μια απάντηση