Εντοπίστηκε νεκρός ο μετανάστης..

Νεκρός εντοπίστηκε στη θάλασσα πριν από λίγο ο αγνοούμενος μετανάστης ο οποίος χάθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας. 
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των μεταναστών που αφίχθηκαν τα ξημερώματα στην Κύπρο, ο άνδρας είχε πέσει στη θάλασσα και έκτοτε αγνοείτο.
Στην περιοχή είχαν σπεύσει για έρευνες άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, καθώς επίσης και ελικόπτερο.
Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής.
Νέα κύμα μεταναστών αφίχθη τα ξημερώματα της Πέμπτης στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Tύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, στις 03:00 το πρωί της Πέμπτης τα ραντάρ της Ναυτικής και Λιμενικής Αστυνομίας εντόπισαν ύποπτο σκάφος να πλησιάζει τις ακτές της Δημοκρατίας από την πλευρά του Αγίου Γεωργίου Πέγειας στην περιοχή της Λάρας. Περίπολα της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου μετέβησαν στην περιοχή, αλλά λόγω σκότους δεν εντόπισαν οτιδήποτε.
Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου το σκάφος διαφάνηκε ότι στις 04:30 τα ξημερώματα αναχωρούσε από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Τελικά στις 05:30 πολίτης εντόπισε ομάδα μεταναστών να περιπλανάται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Πέγειας  στην περιοχή Λάρας. Από την προκαταρκτική καταμέτρηση προκύπτει ότι πρόκειται για 44 μετανάστες αραβικής καταγωγής, εκ των οποίων 2 γυναίκες, 4 παιδιά και 38 άνδρες.
Δύο εκ των μεταναστών,  μεταφέρθηκαν στο ΓΝ Πάφου καθώς φέρεται να παρουσίασαν δύσπνοια και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Εξάλλου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των μεταναστών, φέρεται να αγνοείται ένας άνδρας. Στην περιοχή έσπευσε άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό του εν λόγω προσώπου.
Η Αστυνομία, είπε ο κ. Νικολάου, εξετάζει διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Αυτή την στιγμή γίνεται επιτόπια η καταγραφή τους, ανακρίνονται για εντοπισμό του διακινητή αλλά και για να διαπιστωθεί εάν κάποιοι εξ αυτών που αποβιβάστηκαν από το πλοιάριο είχαν συμμετοχή στην διακίνηση. Ακολούθως, είπε ότι θα μεταφερθούν στον Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα», στην Κοκκινοτριμιθιά.

Αφήστε μια απάντηση