Δρούσεια και Αρόδες-Δωρεάν ξεναγήσεις και ζωντανή παρουσίαση παραδοσιακών επαγγελμάτων 

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου συνεχίζοντας τις προσπάθειες προώθησης  της υπαίθρου της επαρχίας και με στόχο την αύξηση της  επισκεψιμότητας στο Περιφερειακό Μουσείο Αγροτικής ζωής Ακάμα στην Δρούσεια και  Κέντρο πληροφόρησης Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμα στις Αρόδες,  έχει προγραμματίσει για τους επόμενους 4 μήνες δωρεάν ξεναγήσεις καθώς και ζωντανή παρουσίαση παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων.

Στην περίπτωση του Μουσείου Δρούσειας,  αδειούχος ξεναγός θα παρευρίσκεται στον χώρο κάθε Σάββατο από τις 09.30-13.00 ώστε να παρέχει ξενάγηση, επεξηγήσεις  καθώς και γενική πληροφόρηση τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα ενώ παράλληλα επαγγελματίες παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων  της περιοχής, με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού θα επιδεικνύουν τις δεξιότητες τους και ζωντανά θα παράγουν πολιτισμό.

Στο Κέντρο πληροφόρησης Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμας στις Αρόδες, ο λειτουργός του κέντρου καθ’ όλο το ωράριο λειτουργίας του χώρου ( ενδεικτικά  ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.00-17.00, ΣΑΒΒΑΤΟ 10.00-14.30) θα παρέχει ξενάγηση στους επισκέπτες και θα μοιράζεται μαζί τους πληροφόρηση για τον μαγικό κόσμο της Κυπριακής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας.

Η ΕΤΑΠ Περιφέρειας Πάφου,  καλεί τόσο τους ντόπιους όσο και ξένους επισκέπτες καθώς και τους μόνιμους κατοίκους να επισκεφθούν τα μοναδικά αυτά σημεία αναφοράς όχι μόνο τα Σάββατα αλλά οποιαδήποτε ώρα και μέρα  λειτουργίας τους και να γνωρίσουν από κοντά  την πανέμορφη ευρύτερη περιοχή ΛΑΟΝΑ-ΑΚΑΜΑ.  Η είσοδος στα κέντρα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους.

Η όλη προσπάθεια εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υφυπουργείου Τουρισμού και των φορέων της Πάφου για  ανάδειξη της υπαίθρου, προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών  και επαναφοράς  της σε ρυθμούς βιώσιμης ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα  μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τα Κέντρα (Δρούσεια 26332056, ksdrousias@cytanet.com.cy) (Αρόδες 9962811  info@akamasgeocenter.com)    www.visitpafos.org.cy

Κατηγορία : Bottom.

Αφήστε μια απάντηση