Σήμερα ο 1ος ημιτελικός της Eurovision στο Τορίνο, 15η εμφανίζεται η Ελλάδα, στις 12 Μαΐου διαγωνίζεται η Κύπρος

Η καρδιά της 66ης Eurovision «χτυπάει» στο Τορίνο στις 10, 12 και 14 Μαΐου, με το Pala Olimpico να «φορά» τα καλά του για να υποδεχθεί τις 40 διαγωνιζόμενες χώρες. Ο 1ος ημιτελικός διεξάγεται απόψε στις δέκα το βράδυ με 17 συμμετοχές. Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 15η θέση με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die Together». Η Κύπρος θα εμφανισθεί στην 9η θέση του δεύτερου ημιτελικού στις 12 Μαΐου με την Ανδρομάχη και το τραγούδι “Ela”

Η καρδιά της 66ης Eurovision «χτυπάει» στο Τορίνο στις 10, 12 και 14 Μαΐου, με το Pala Olimpico να «φορά» τα καλά του για να υποδεχθεί τις 40 διαγωνιζόμενες χώρες.

Ο 1ος ημιτελικός διεξάγεται απόψε στις δέκα το βράδυ με 17 συμμετοχές. Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 15η θέση με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die Together».

Η Κύπρος θα εμφανισθεί στην 9η θέση του δεύτερου ημιτελικού στις 12 Μαΐου με την Ανδρομάχη και το τραγούδι “Ela”. Δεκαοκτώ χώρες διαγωνίζονται στον β’ ημιτελικό.

Ο μεγάλος τελικός διεξάγεται το Σάββατο 14 Μαΐου. Είκοσι πέντε χώρες θα συμμετάσχουν συνολικά: Οι 10 που προκρίθηκαν από τον 1ο ημιτελικό, οι 10 που προκρίθηκαν από τον 2ο, καθώς και οι λεγόμενες “Big 5” δηλαδή Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία που προκρίνονται απευθείας.

Και οι σαράντα χώρες που συμμετείχαν στην διοργάνωση ψηφίζουν στον τελικό, ασχέτως αν έχουν προκριθεί ή όχι.

ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση