Στάση εργασίας στην καρδιολογική κλινική του Γ.Ν Πάφου

Σε στάση εργασίας κατέρχεται σήμερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν Πάφου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που εφαρμόζονται στα κρατικά νοσηλευτήρια σχετικά με την διαχείριση της Πανδημίας. Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του διεθυντή της κλινικής Ιωσήφ Μουτήρη “ακόμη και σήμερα βιώνουμε τις επιπτώσεις αυτού του μέτρου. Με το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται στο θάλαμο covid του ΓΝ Πάφου να προέρχεται από τους άλλους θαλάμους ειδικοτήτων, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να εργάζονται με μειωμένο προσωπικό, η επιτρεπόμενη πληρότητα των θαλάμων νοσηλείας ειδικοτήτων δεν υπερβαίνει το 85% με αποτέλεσμα ασθενείς να ταλαιπωρούνται για πολλές ώρες στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών σε αναμονή διαθέσιμης κλίνης για νοσηλεία.
Η οικονομική ζημιά για το γενικό νοσοκομείο είναι επίσης σημαντική,, αφού μεγάλος αριθμός ασθενών παραπέμπεται υποχρεωτικά για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη υποχρεωτικά μειωμένη πληρότητα στη Καρδιολογική κλινική και τις αρνητικές συνέπειες στη νοσηλεία των καρδιοπαθών, αλλά και στις υπόλοιπες κλινικές του ΓΝ Πάφου, οι γιατροί της Κλινικής εξαγγείλαμε στάση εργασίας τη Δευτέρα 9 Μαΐου, μεταξύ των ωρών 08:00-12:00.
Η στάση εργασίας σκοπό έχει να δείξει στη διεύθυνση του Οργανισμού το λάθος που έκανε μετακινώντας προσωπικό και αποδυναμώνοντας τις κλινικές,, αντί να διορίσει έκτακτο προσωπικό για το θάλαμο κόβιτ, και να ασκήσει πίεση παράλληλα για την διόρθωση του προβλήματος, με την επαναφορά του προσωπικού πίσω στις κλινικές που εργάζονταν προηγουμένως. Για τη στάση εργασίας ενημερώθηκε η διεύθυνση του Οργανισμού, του Υπουργείου και οι κλαδικές Συντεχνίες.

Κατηγορία : Bottom.

Αφήστε μια απάντηση