Καβάλα: Βασανιστικός ο θάνατος της 43χρονης – Ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος του δράστη από πρώην σύντροφο

Βασανιστικός ήταν ο θάνατος της άτυχης φαρμακοποιού στην Καβάλα, ενώ το αποτρόπαιο έγκλημα ήταν προμελετημένο από τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Μανώλης Βονικάκης.

«Εδώ έχουμε έγκλημα το οποίο ήταν προμελετημένο, έγκλημα στυγνό, αποτρόπαιο. Προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος ήταν βασανιστικός, ο πόνος ήταν αθόρυβος, διότι μιλούμε για στραγγαλισμό… Ο στραγγαλισμός για να επέλθει ο θάνατος απαιτεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα λεπτά. Τέσσερα λεπτά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιον που υποτίθεται ότι είναι σε βρασμό ψυχικής ορμής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Βονικάκη, η υπάλληλος της 43χρονης φαρμακοποιού την είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που διέτρεχε από τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο, ωστόσο η ίδια η Άιντα δεν θεωρούσε ότι ήταν ικανός να της κάνει κακό, λόγω της αγάπης που είχε στα παιδιά, αλλά και επειδή ήταν ερωτευμένος μαζί της. Θεωρούσε απλώς ότι θα γίνουν σκηνές ζηλοτυπίας.

«Η υπάλληλος του φαρμακείου που ήταν πολύ κοντά στην Άιντα το είχε επισημάνει: “Της είχα πει ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει να σου κάνει κακό…”. Έβλεπε την πίεση και την ψυχολογική κατάσταση της Άιντας τον τελευταίο μήνα. Η υπάλληλος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου», ανέφερε

«Ασφαλιστικά μέτρα από πρώην σύντροφο»

Σύμφωνα με τον κ. Βονικάκη, ο δράστης ήταν ένας άνθρωπος με βίαιο χαρακτήρα. Υπήρχαν εντάσεις και λεκτική βία μεταξύ του ζευγαριού. Μάλιστα, τονίζει πως ο 55χρονος παρουσιαζόταν μειλίχιος και καλλιεργημένος άνθρωπος, ωστόσο όλοι γνώριζαν πως τον τελευταίο χρόνο άρχισε να απειλεί την Άιντα ότι αν τον χωρίσει θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα μαζί του.

Επιπλέον, ο δικηγόρος αποκάλυψε πως μία εκ των πρώην συντρόφων του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 43χρονης είχε καταφύγει εναντίον του και σε ασφαλιστικά μέτρα προσβολής προσωπικότητας.

«Δεν είναι έγκλημα πάθους…»

Ο δικηγόρος επισήμανε πως ουσιαστικά δεν είναι έγκλημα πάθους, αμφισβητώντας μάλιστα το ότι ο 55χρονος δολοφόνος προσπάθησε όντως να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Συνηθίζουμε τα εγκλήματα αυτά να τα χαρακτηρίζουμε εγκλήματα πάθους… Δεν είναι όμως εγκλήματα πάθους, αυτός ο χαρακτηρισμός είναι το όχημα το οποίο χρησιμοποιούν οι δράστες, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο καθ’ ομολογίαν φονιάς, για να έρθει στο δικαστήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα και να εγείρει ισχυρισμό βρασμού ψυχικής ορμής, γι’ αυτό το τόνισα», ανέφερε ο δικηγόρος.

www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση