Μύδροι Χ. Σαββίδη και Η. Μυριάνθους για Υπηρεσία Περιβάλλοντος

Δεν θέλουν να σταματήσει η διάβρωση των ακτών της Πάφου…

Μύδρους κατά της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και του Τμήματος αλιείας εξαπέλυσαν οι Βουλευτές του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ με αφορμή την θέση που διατύπωσε σχετικά με το έργο προστασίας των ακτών από την διάβρωση στο παραλιακό μέτωπο μεταξύ Πάφου και Γεροσκήπου. Οι Βουλευτές Χρύσανθος Σαββίδης και Ηλίας Μυριάνθους χαρακτήρισαν ισοπεδωτική και αντιφατική τη στάση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος.

Ο κ Σαββίδης χαρακτήρισε αβάσιμα τα επιχειρήματα που προβάλλει το Τμήμα Αλιείας και την αντίθεση του στην κατασκευή των κυματοθραυστών. Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ κατάγγειλε ότι κάποιοι επιδιώκουν να μην γίνει το έργο διότι δεν θέλουν να βελτιωθούν οι ακτές της Πάφου. Προανήγγειλε δυναμικές αντιδράσεις και ανέφερε ότι το θέμα θα εγγραφεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής όπου η Υπηρεσία Περιβάλλοντος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις θέσεις που προβάλει σχετικά με το έργο προστασίας των ακτών της Πάφου.

Από την πλευρά του ο κ. Μυριάνθους διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν σε όλη την Κύπρο να κατασκευάζονται μαρίνες και λιμάνια να γίνονται επιχωματώσεις στη θάλασσα και στην περίπτωση του παραλιακού μετώπου της Πάφου να μην επιτρέπουν την κατασκευή κυματοθραυστών για να ανακοπεί η διάβρωση. Ο κ. Μυριάνθους τόνισε επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος λόγω των ενστάσεων και των καθυστερήσεων στην υλοποίηση του έργου να χαθεί και το κονδύλι των 10 εκ. περίπου εξασφαλίστηκε.

Αφήστε μια απάντηση