Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 7ο Φεστιβάλ Ψαριού

Απόλυτα ικανοποιημένοι στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς…

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 7ο Φεστιβάλ Ψαριού του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς ” Απ’ το βυθό μας στο πιάτο σου”, το οποίο αποτελεί πλέον πετυχημένο θεσμό για το Δήμο Πόλεως και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Απριλίου στο πανέμορφο λιμάνι του Λατσιού από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Πλήθος ντόπιων και ξένων επισκεπτών κατέκλυσαν το λιμάνι και απόλαυσαν δωρεάν φρέσκο ψάρι και μπύρα. Συνολικά διατέθηκαν 1500 κιλά φρέσκια αρσενική μαρίδα, η οποία αλιεύτηκε από τον κόλπο Χρυσοχούς.

Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Μεταφορών, κ. Γιάννη Καρούσου, ο οποίος λόγω έκτακτου κωλύματος δεν κατέστη εφικτό να παραστεί και εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Αρχής Λιμένων, Δρ. Αντώνη Στυλιανού.

Το Φεστιβάλ περιλάμβανε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική με τους τραγουδιστές Πέτρο Ίμβριο, Γιάννη Σόφιλλα και Γεωργία Ράππου. Επίσης, παρουσιάστηκαν χοροί από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα. Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησαν περίπτερα με έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και επίδειξη παραδοσιακών τεχνών, παρουσίαση της τέχνης του ψαρέματος από ψαράδες της περιοχής και ενημέρωση για διάφορα θέματα αλιείας από τους Λειτουργούς του Τμήματος Αλιείας.

Επίσης, στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησε έκθεση με τις ζωγραφιές των παιδιών, που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής “ Ταξίδι στο βυθό του κόλπου Χρυσοχούς”, ο οποίος προκηρύχτηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ψαριού για τους μαθητές των εκπαιδευτηρίων της περιφέρειας Πόλεως Χρυσοχούς. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ο Δήμος Πόλεως βράβευσε τους μαθητές, οι ζωγραφιές των οποίων διακρίθηκαν.

Άλλη αξιοσημείωτη δράση, η οποία έλαβε χώρα στα πλαίσια του Φεστιβάλ ήταν το mural project, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 26 μέχρι τις 30 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια του mural project εξωραΐστηκαν 6 εμβληματικά σημεία στο Δήμο μας με τη συμμετοχή κατά βάση Κύπριων και ξένων καλλιτεχνών. Στο χθεσινό Φεστιβάλ ο Δήμος βράβευσε τους καλλιτέχνες, ενώ η καλλιτέχνιδα Ιφιγένεια Παπαγεωργίου ( IPHENO) παρέδωσε στο Δήμο ένα πρωτότυπο έργο τεχνικής ύφανσης, με θέμα την Αφροδίτη.

Ακόμη, στο Φεστιβάλ υπήρχαν πολλές δραστηριότητες, με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, όπως βαρκάδα, φουσκωτά, φωτογράφιση με μασκότ, δημιουργία γκράφιτι σε πάνελ, με τη βοήθεια των καλλιτεχνών.

Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του Φεστιβάλ, τους χορηγούς για την στήριξή τους, τους καλλιτέχνες του mural project, τους τραγουδιστές, τα χορευτικά συγκροτήματα και το Zenith Fm για την άψογη συνεργασία, όλους τους μαθητές και δασκάλους των εκπαιδευτηρίων της περιφέρειας Πόλεως για τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής, τους εστιάτορες, το προσωπικό του Δήμου και όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Αφήστε μια απάντηση