Τον Ιούλιο ο δρόμος Πάφου-Πόλης

Τον προσεχή Ιούλιο αρχίζουν οι εργασίες για α’ φάση του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς. Αυτό διαβεβαίωσε  ο Υπουργός  Μεταφορών σε χαιρετισμό που ανέγνωσε εκ μέρους του ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου Αντώνης Στυλιανού, στο 7ο Φεστιβάλ Ψαριού που διοργανώθηκε το Σάββατο από τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς στο Λιμανάκι Λατσιού.

Στην περιοχή σύμφωνα με τον .κ Καρούσο προωθείται επίσης η επέκταση του Λιμανιού στο Λατσί με στόχο τη δημιουργία υποδομών για νέες θέσεις ελλιμενισμού σκαφών, με πολλαπλά οφέλη για τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής. Η απόφαση είπε είναι στο στάδιο της υλοποίησης με τη διεξαγωγή της απαραίτητης μελέτης για τη διεξαγωγή προσφορών για την κατασκευή. Το κόστος για το έργο εκτιμάται στα €45 εκ. και θα περιλαμβάνει τα θαλάσσια έργα, νέα κρηπιδώματα και κυματοθραύστες.

Στην περιοχή μετά από αίτημα του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς υλοποιούνται ή είναι σε εξέλιξη, τα έργα για το νέο σταθμό μετεπιβίβασης λεωφορείων στην Πόλη Χρυσοχούς, με δαπάνη €59.143. Ο  σταθμός αναμένεται να παραδοθεί και να λειτουργήσει πολύ σύντομα. Η κατασκευή πεζοδρομίων στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, διαμορφώσεων στον δρόμο παρά τις αποθήκες στο Λατσί και υπερυψωμένης διάβασης πεζών, έναντι δαπάνης €155.000. Η κατασκευή ποδηλατοδρόμου-πεζόδρομου στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς-Λατσιού, έναντι δαπάνης €1,17 εκ.

Παράλληλα, το Υπουργείο Μεταφορών,σε συνεργασία με τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς υλοποιεί το έργο προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων στον Δήμο. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να αναδείξει τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και να διευκολύνει την πρόσβαση του κοινού σε αυτούς, φέρνοντας πολλαπλά οφέλη για την οικονομική, τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Για το έργο έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου €700.000, τα οποία διατίθενται σταδιακά ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.

Αφήστε μια απάντηση