Σε τρεις μήνες η Λαϊκή Γειτονιά

Τους φρέναρε οι υπογειοποίηση υπηρεσιών…

 

Στην προηγούμενη έκδοση του “Αδέσμευτου”, μεταφέραμε τα παράπονα, την απόγνωση και τις ανησυχίες των καταστηματαρχών της λαϊκής Γειτονιάς της πόλης μας για την πορεία των εργασιών ανάπλασης της περιοχής, η οποία καθυστερεί με αποτέλεσμα οι ίδιοι να μην γνωρίζουν καν πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα.

Επισημαίναμε επίσης, την εκτίμηση,  ότι παρά το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα εκπνέει στο τέλος του μηνός, τα έργα δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν νωρίτερα από τρεις μήνες, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Πριν λοιπό να στεγνώσει το μελάνι ήρθε η επιβεβαίωση από τον δημοτικό σύμβουλο της ΕΔΕΚ Βάσο Δημητρίου, αφού συζητήθηκε το θέμα στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας.

Ο κ. Δημητρίου, επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι από τη συζήτηση προέκυψε ότι όντως τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα του καλοκαιριού, καθώς θα πρέπει να εισαχθούν τα υλικά για το πλακόστρωτο από το εξωτερικό, αποδίδοντας τις καθυστερήσεις στην υπογειοποίηση των υπηρεσιών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλαδή το λέει ξεκάθαρα στους επηρεαζόμενους ότι θα πρέπει να ξεχάσουν το φετινό Καλοκαίρι σε μια περίοδο που όλοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, για αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

Είναι βεβαίως σε όλους γνωστό, ότι η Λαϊκή Γειτονιά, είναι σχεδόν ο μοναδικός λόγος που οι τουρίστες επισκέπτονται το κέντρο της πόλης μας και ότι ήδη εκφράζουν ακόμα και επίσημα τα παράπονά τους στο γραφείο του Υφυπουργείου Τουρισμού, για την κατάσταση την οποία αντικρίζουν όταν επισκέπτονται την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά το γεγονός ότι αυτή την περίοδο οι εργασίες θα έπρεπε να φτάνουν προς το τέλος τους, η εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες, είναι σκαμμένοι δρόμοι, μπουλντόζες και σκαλωσιές, με όλα τα καταστήματα βεβαίως να παραμένουν σφραγισμένα για να μπορέσουν τουλάχιστον να προστατεύσουν α εμπορεύματά τους τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν ήδη υποστεί μεγάλη ζημιά.

Από την πλευρά τους οι καταστηματάρχες, έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να επιταχυνθούν οι εργασίες, αφού παρακολουθώντας καθημερινά την πορεία τους και βλέποντας την υποστελέχωση των συνεργείων ανάλογα με τις άλλες προτεραιότητες του Δήμου Πάφου, διέβλεπαν ότι τα έργα δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν τέλος Απριλίου όπως τους είχαν υποσχεθεί.

Την ζημιά βεβαίως εκτός από την πόλη θα πληρώσουν και οι ίδιοι οι επηρεαζόμενοι οι οποίοι πέραν του ότι έχουν μείνει τελείως ξεκρέμαστοι, βλέπουν να χάνεται μια παραγωγική χρονιά, μετά από δύο δίσεκτα χρόνια, κατά τα οποία όλοι βιώσαμε τις επιπτώσεις της πανδημίας και της τουριστικής ύφεσης.

Εάν βεβαίως το μοναδικό πρόβλημα είναι το πλακόστρωτό, πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν κάποιες διευθετήσεις και να ανοίξουν τα μαγαζιά παράλληλα με τις εργασίες τοποθέτησής του, φτάνει όμως να υπάρξει θέληση και επίσπευση των υπόλοιπων εργασιών που υπολείπονται.

Όπως και να έχουν τα πράγματα ο Δήμος ο οποίος δεν είναι άμοιρος ευθυνών για τις καθυστερήσεις αυτές, οφείλει αν στηρίξει τους επηρεαζόμενους καταστηματάρχες και άλλους επαγγελματίες της περιοχής.

 

Αφήστε μια απάντηση