Κυκλοφοριακό έμφραγμα

Παρά τις διαβεβαιώσεις οι διακινούμενοι ανεβαίνουν καθημερινό Γολγοθά, από τα οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη…

 

Κανένα μέτρο δεν είναι ικανό να εξομαλύνει την ομαλή κυκλοφορία στους δρόμους της Πάφου, από τη στιγμή που μια σειρά από έργα βρίσκονται σε Εξέλιξη σε βασικές οδικές αρτηρίες της Πάφου.

Έχουμε και λέμε: Κλειστή η μια πλευρά στο μεγαλύτερο μέρος της Λεωφόρου Ελλάδος, η οποία ενώνει την Πάφο με όλες τις δυτικές κοινότητες της επαρχίας. Κλειστό μεγάλο μέρος της λεωφόρου Γρίβα Διγενή, που ενώνει το κέντρο της πόλης με την Γεροσκήπου και τις Ανατολικές κοινότητες της Πάφου. Έχουμε ακόμα έργα στην παραλιακή περιοχή, και σε άλλα σημεία της πόλης, για τα οποία μπορεί να μην έχουν κλείσει δρόμοι αλλά επιβαρύνουν την κίνηση με την διέλευση φορτηγών και άλλων βαρέων μηχανημάτων.

Όπως γίνεται αντιληπτό με όλα αυτά τα έργα σε εξέλιξη, το οδικό δίκτυο επιβαρύνεται σε μέγιστο βαθμό με αποτέλεσμα η διακίνηση στην Πάφο να γίνεται μετ’ εμποδίων.

Εάν αναλογιστεί μάλιστα κάποιος ότι αναμένουμε φέτος πολύ μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στην Πάφο, μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την οχληρία που προκαλούν τα εργοτάξια, τόσο στην τουριστική όσο και στις άλλες περιοχές όπου διεξάγονται έργα.

Τα προβλήματα των επηρεαζόμενων στη λεωφόρο γνωστά και τα έχουμε αναφέρει πολλές φορές από τις στήλες του “Αδέσμευτου”.

Οι επαγγελματίες της περιοχής είναι εκείνοι που “καίγονται κυρίως”, αφού πολλοί από αυτούς έχουν κλείσει εντελώς τις επιχειρήσεις τους, και βρίσκονται εν αναμονή για την ολοκλήρωση των έργων της πρώτης φάσης την ώρα που παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις.

Το άσχημο της όλης κατάστασης είναι βεβαίως το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή είναι κλειστή μόνο η μια πλευρά του δρόμου και πιθανότατα οι επιχειρήσεις που έχουν επιλέξει ή αναγκάστηκαν να κλείσουν μέχρι την ολοκλήρωση των έργων, να υποχρεωθούν να παραμείνουν κλειστές μέχρι να τελειώσουν τα έργα και στις δύο πλευρές της λεωφόρου.

Πρόσφατα έκλεισε και μέρος της λεωφόρου γρίβα Διγενή που είναι ο κεντρικότερος δρόμος της Πάφου και τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας είτε για να προσεγγίσουν το κέντρο και να πάνε στις δουλειές τους, είτε για να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία της περιοχής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αδιαχώρητο.

Το μόνο ευχάριστο είναι ότι άνοιξε κανονικά η Νεοφύτου Νικολαΐδη, η οποία όμως δεν είναι αρκετή για αν εξυπηρετήσει την τροχαία κίνηση που κατευθύνεται από και προς το κέντρο της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα λόγω κυρίως των εορτών του Πάσχα, καθώς να μεν θα κλείσουν τα σχολεία, αλλά η αυξημένη κίνηση από επισκέπτες που έρχονται να περάσουν τις γιορτές στην Πάφο, και παρατηρείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή (ακόμα και επί κορονοϊού), θα μεγεθύνει το πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση