Ανάστατοι οι καταστηματάρχες της Λαϊκής Γειτονιάς…

Απογοητευμένοι οι τουρίστες που επισκέπτονται το κέντρο της Πάφου…

 

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καταστηματάρχες της Λαϊκής Γειτονιάς, αφού, ενώ όπως μας κατάγγειλαν, ενώ τους είχαν υποσχεθεί στις 2 Μαρτίου ότι σε 25 ημέρες θα μπορούσαν να μπουν στα καταστήματά τους, όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο αλλά ούτε καν μπορούν να τα προσεγγίζουν.

Μπορεί να είναι κάποιοι που έχουν άλλα εισοδήματα μας ανέφερε ο καταστηματάρχης Γιώργος Μίλλερ, αλλά είμαστε κι εμείς που ζούμε τις οικογένειές μας αποκλειστικά και μόνο από αυτή τη δουλειά και είμαστε κλειστοί από το Νοέμβριο.

Εκπρόσωποι των καταστηματαρχών της περιοχής μας ανέφεραν ακόμα ότι όπως υπολογίζουν ούτε σε τρεις μήνες δεν πρόκειται να τελειώσουν τα έργα, ενώ το χρονοδιάγραμμα ήταν για μέχρι τον Απρίλιο, ενώ ακόμα γίνονται χωματουργικές εργασίες.

Δήλωσαν επίσης ότι ναι μεν είναι υπέρ της ανάπλασης της περιοχής η οποία ελπίζουν ότι θα βελτιωθεί τελικά σε σχέση με την προηγούμενη εικόνα της, αλλά κάλεσαν το δήμαρχοι Πάφου να ενισχύσει το εργοτάξιο και αν επισπεύσει τις εργασίες, καθώς με τον ρυθμό που προχωρούν οι εργασίες υπολογίζουν ότι ούτε σε τρεις μήνες από σήμερα δεν τελειώνουν τα έργα.

Απογοήτευση

Μεγάλη απογοήτευση, μέχρι και θυμό εκδηλώνουν και οι εκατοντάδες ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται το κέντρο της πόλης και ψάχνουν να βρουν την Λαϊκή Γειτονιά, για να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει…

Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις επισκεπτών που ήρθαν και στο παρελθόν που κάνουν λόγο για έγκλημα, καθώς όπως μας είπαν, η Λαϊκή Γειτονιά, ήταν το πιο αυθεντικό κομμάτι της πόλης μας.

Οι ίδιοι οι καταστηματάρχες κάνουν λόγω για θυματοποίησή τους για τέσσερα χρόνια την τελευταία δεκαετία και ότι έχουν πληρώσει πολύ μεγάλο κόστος.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας μας είπαν οι εκπρόσωποί τους άρχισαν έργα τα οποία δυστυχώς δεν προχωρούν με γοργό ρυθμό. Ήδη όπως επεσήμαναν έχει εξαντληθεί το χρονοδιάγραμμα, αποπεράτωσης των έργων, και μας κάλεσαν μάλιστα να προβλέψουμε εμείς πότε θα τελειώσουν τα έργα σύμφωνα με την εικόνα που βλέπουμε.

 

Κραυγή αγωνίας

 

Πέραν αυτών οι καταστηματάρχες νοιώθουν πικρία γιατί όπως μας κατάγγειλαν κανείς δεν ρώτησε πώς περνούν και πώς τα βγάζουν πέρα όλα αυτό το διάστημα.

Απαντώντας σε ερώτησή μας για το αν γνωρίζουν σε τι κατάσταση βρίσκονται τα καταστήματά τους μας δήλωσαν ότι δεν έχουν πρόσβαση και το πιο πιθανό είναι να έχουν υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά καθώς σε κάποια καταστήματα προκλήθηκαν ζημιές στις στέγες με αποτέλεσμα τα εμπορεύματά τους να έχουν υποστεί φθορά από τη σκόνη και τα νερά.

Εμπορεύματα επίσης έχουν λήξει και αναγκαστήκαμε να τα πετάξουμε, ενώ δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση είναι τα υπόλοιπα.

Οι καταστηματάρχες απηύθυναν ύστατη έκκληση προς τον Δήμαρχο να επισπεύσει τις εργασίες και να τους ενημερώσει για το πότε θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση καθώς έχουν εξαντληθεί τα όρια της ανοχής τους.

 

Σωστός προγραμματισμός

 

Την ίδια ώρα οι επηρεαζόμενοι καταστηματάρχες, υποστηρίζουν ότι με σωστό προγραμματισμό μπορούν να διευκολυνθούν όλοι, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται σίγουρα περισσότερα χέρια στο υπάρχον εργοτάξιο.

Είναι κρίμα κατέληξαν ένα τόσο σημαντικό σημείο αναφοράς της Πάφου για τους ξένους επισκέπτες αν παραμένεις ε αυτό το χάλι επηρεάζοντας και όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κέντρου, μιας και οι τουρίστες επισκέπτονται το κέντρο ειδικά για την Λαϊκή Γειτονιά.

Ο σωστό προγραμματισμός βέβαια δεν είναι και το καλύτερο σημείο σε όλα σχεδόν τα έργα που είδαμε να εκτελούνται στην Πάφο, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο εκτέλεσης έργου χωρίς παράπονα από τους επηρεαζόμενους.

Οι καταστηματάρχες δηλώνουν πάντως υπερ της ανάπλασης και της βελτίωσης της εικόνας της Λαϊκής Γειτονιάς, αλλά με σωστό προγραμματισμό και με τα ελάχιστα προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση