Το Διεθνές Σχολείο Πάφου στηρίζει τους καρκινοπαθείς

Το Διεθνές Σχολείο Πάφου ήταν πάντα ενεργό για τη συγκέντρωση κεφαλαίων και την παροχή υπηρεσιών στην τοπική και διεθνή κοινότητα του. Το 2019, το σχολείο ξεκίνησε τη μεγαλύτερη εκστρατεία του μέχρι σήμερα για να συγκεντρώσει κεφάλαια για την τόσο αναγκαία υποστήριξη σε ασθενείς με καρκίνο στην Πάφο. Το έργο διήρκεσε για μια περίοδο τριών ετών και η εστίαση εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι ανάγκες του ΠΑΣΥΚΑΦ άλλαξαν και η πανδημία περιόρισε τη συγκέντρωση χρημάτων. Συνολικά, μέσω ποικίλων εκδηλώσεων και δωρεών που συντονίστηκαν από τη Φιλανθρωπική Λέσχη και την Ποιμαντική Ομάδα του σχολείου, συγκεντρώθηκαν 14.500 Ευρώ για την αγορά ενός τόσο απαραίτητου αυτοκινήτου για την παροχή 24ωρης φροντίδας από νοσηλευτές στην Επαρχία Πάφου. Αυτά τα κεφάλαια συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID, που οδήγησε το σχολείο κλειστό για ορισμένες χρονικές περιόδους και πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν.

Παρά αυτές τις αντιξοότητες, ωστόσο, η κοινότητα του σχολείου ήταν ακόμη σε θέση να συγκεντρώσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό φιλοξενώντας εκδηλώσεις, ειδικές ημέρες και πουλώντας αγαθά μέσα στο σχολείο. Αυτές οι εκδηλώσεις βοήθησαν επίσης το σχολείο να αισθάνεται πιο «φυσιολογικό» και να ενθαρρύνει την αίσθηση συνοχής μεταξύ των μαθητών και των δασκάλων, καταπολεμώντας τις επιπτώσεις της πανδημίας. Οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν περιελάμβαναν Moonwalk, Εκπτώσεις σοκολάτας, Ημέρες Μουφτή (συμπεριλαμβανομένης της Ημέρας Jumper των Χριστουγέννων), ημέρες προπονητικών παπουτσιών, συμμετοχή σε χειμερινές εκθέσεις και πολλές άλλες.

Μόνο με τη συνένωση ως ένα ήταν αυτό δυνατό και, όπως είπε η κ. Πολυκάρπου, Αναπληρώτρια Επικεφαλής, «έχοντας έναν κοινό στόχο, όσο μεγάλος κι αν είναι, επιτρέπει στους μαθητές μας να δουν τι είναι δυνατό όταν οι μικρές ενέργειες αθροίζονται σε ένα». Το απτό αποτέλεσμα του φιλανθρωπικού πνεύματος του σχολείου – ένα νέο αυτοκίνητο – θα χρησιμοποιηθεί από τις Υπηρεσίες Κατ’ Οίκον Παρηγορητικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ, για να βοηθήσει τη νοσηλευτική ομάδα να συνεχίσει τη φροντίδα της.

Κατηγορία : Bottom.

Αφήστε μια απάντηση