Μακριά από κροτίδες

Εκστρατεία της αστυνομίας σε σχολεία και οργανωμένα σύνολα…

 

Με διαλέξεις σε σχολεία και αλλά οργανωμένα σύνολα η αστυνομική διεύθυνση Πάφου άρχισε εκστρατεία με στόχο την πρόληψη και αποφυγή ατυχημάτων από κροτίδες.

Είναι δυστυχώς γνωστό ότι κάθε χρόνο κατά την περίοδο του Πάσχα έχουμε, δυσάρεστα από την χρήση κροτίδων από νεαρά κυρίως πρόσωπα, που επιμένουν να τηρούν το παρεξηγημένο και επικίνδυνο αυτό έθιμο.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Κόσμος ο Βοηθός αστυνομικός διευθυντής Πάφου Μιχάλης Ιωάννου, η αστυνομία εστιάζει τις προσπάθειες της στην διαφώτιση και στην πρόληψη και κάλεσε τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από τις κροτίδες, ενώ σε περίπτωση που έρθει στην αντίληψή τους οτιδήποτε να επικοινωνούν άμεσα με την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, δίνοντας ανώνυμα οποιαδήποτε πληροφορία.

Οι διαλέξεις γίνονται από τον έμπειρο πυροτεχνουργό της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Γιώργο Γεωργίου ο οποίος μάλιστα την Τετάρτη έδωσε διαλέξεις στα Γυμνάσια και Λύκεια Έμπας, Γεροσκήπου καθώς και στην Τεχνική Σχολή Πάφου.

Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου η αστυνομία στο πλαίσιο των προσπαθειών της θα εξασφαλίσει εντάλματα έρευνας σε υποστατικά πώλησης πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αλλά και χώρους φύλαξης κροτίδων.

Η αστυνομική διεύθυνση Πάφου είπε ο κ. Ιωάννου, ετοιμάζει πλάνο και θα αυξήσει τις περιπολίες της έξω από εκκλησίες αλλά και χώρους όπου συναθροίζονται κυρίως νεαρά άτομα.

Αφήστε μια απάντηση