Λεωφόρος Ελλάδος – Ο μαραθώνιος συνεχίζεται…

Ακόμα περιμένουν οι επηρεαζόμενοι να δουν φως στο βάθος του τούνελ…

 

Σε μαραθώνιο εξελίσσεται η ανάπλαση του κεντρικότερου δρόμου της Πάφου, της Λεωφόρου Ελλάδος, ένα έργο που έχει προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων ιδιαίτερα στους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και σε ολόκληρη την πόλη καθώς επηρεάζει άμεσα την κυκλοφοριακή κίνηση ολόκληρης της Πάφου.

Οι υποσχέσεις και τα χρονοδιαγράμματα πλέον δεν σημαίνουν τίποτε για τους επηρεαζόμενους οι οποίοι δηλώνουν απογοητευμένοι από την εξέλιξη του έργου.

Αξίζει μόνο να αναφέρουμε ότι το πρώτο κομμάτι θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο και τέσσερις μήνες μετά δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε καν η μία πλευρά του δρόμου.

Οπόταν το χρονοδιάγραμμα των 18 μηνών για την ολοκλήρωση ολόκληρου του έργου μόνο ως όνειρο θερινής νυκτός μπορεί να εκληφθεί.

Όπως μάλιστα μας καταγγέλλουν κάποιοι από αυτούς κανένας μέχρι σήμερα δεν τους ενημέρωσε επίσημα για το πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα, ενώ τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που γνώριζαν εξ’ αρχής δεν έχουν τηρηθεί.

Πολλοί έκλεισαν τα καταστήματά τους περιμένοντας να ολοκληρωθούν τα έργα και άλλοι τα εγκατέλειψαν οριστικά αφού δεν μπορούσαν να τα διατηρούν έχοντας να πληρώνουν ενοίκιο και λογαριασμούς, χωρίς κανένα εισόδημα.

Όσο για την πορεία των έργων, η πολύπαθη πλευρά στην οποία διεξάγονται εργασίες ακόμα περιμένει να ανοίξει, με το ταυτόχρονο βέβαια κλείσιμο της απέναντι πλευρά του δρόμου το οποίο προς το παρόν χρησιμοποιείται από τους διερχόμενους.

Με τον ερχομό του καλοκαιριού και την άνοδο της θερμοκρασίας οι επηρεαζόμενοι γνωρίζουν ήδη ότι θα υποφέρουν περισσότερο γιατί εκτός από την οχληρία και τη δύσκολη πρόσβαση θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τη σκόνη με αποτέλεσμα να την βγάζουν κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια τους όπως μας ανέφεραν, κάτι που εν μέρει γίνεται και τώρα λόγω των μηχανημάτων.

 

Απαλλοτριώσεις

 

Μεγάλες διαφωνίες προέκυψαν στο μεταξύ για τις απαλλοτριώσεις, με πολλούς ιδιοκτήτες να διαφωνούν και να προσβάλλουν την απόφαση καθώς όπως μας πληροφόρησαν υπάρχουν δύο τρόποι υπολογισμού τους.

Το ύψος δηλαδή των απαλλοτριώσεων γι’ όσους είχα ανεγείρει τις κατοικίες τους πριν το 1980, είναι μεγαλύτερο από αυτών οι οποίοι τις ανέγειραν μετά το 1980.

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, πιθανές ενστάσεις, θα οδηγήσουν σε νέες καθυστερήσεις, με το έργο να κινδυνεύει να μετατραπεί σε εφιάλτη για τους επηρεαζόμενους, ενώ έχουν περάσει σχεδόν δέκα μήνες από την έναρξη των εργασιών, συνεπώς μόνο ως αστείο μπορεί να θεωρείται η τήρηση του χρονοδιαγράμματος των 18 μηνών για την ολοκλήρωση της ανάπλασης ολόκληρης της Λεωφόρου Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση