Χαλούμι και σιτηρά συζητήθηκαν στη Βουλή

Η εμπορία του χαλουμιού ως προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης και οι μεγάλες αυξήσεις στην τιμή των σιτηρών ήταν τα δύο βασικά θέματα συζήτησης χθες στην Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής, η οποία διεξήχθη παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή.

Σε γραπτή δήλωση ο βουλευτής Πάφου του ΔΗΣΥ Χαράλαμπος Πάζαρος καλεί όλους τους  εμπλεκόμενους και κυρίως αιγοπροβατοτρόφους, αγελαδοτρόφους και  τυροκόμους, να καταλήξουν σε ποσόστωση που να είναι εντός του πλαισίου που εγκρίθηκε από τις Βρυξέλλες και που να είναι εφικτό να παραχθεί. Τονίζει ότι οι μεταξύ τους διαφωνίες πλήττουν την όλη αλυσίδα και την εμπορία του χαλουμιού, θέτουν μάλιστα σε κίνδυνο την αναγνώριση του ως εθνικό προϊόν της Κύπρου.

Αναφορικά με τα σιτηρά, ο κ. Πάζαρος επισημαίνει ότι έχει αρχίσει η παραλαβή των εισαγωγών που το Υπουργείο Γεωργίας εξήγγειλε και υπολογίζεται να υπάρχει επάρκεια μέχρι το τέλος Μάϊου. Αναφέρει ωστόσο ότι  πρόβλημα διαφαίνεται να υπάρχει κυρίως με τις ζωοτροφές και ήδη το Υπουργείο Γεωργίας, αναζητεί τρόπους στήριξης του κλάδου των κτηνοτρόφων. Προσθέτει παράλληλα ότι, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες για να μελετηθεί η επιχορήγηση του κλάδου, τόσο από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από τα κρατικά ταμεία και  σύντομα όπως επισημαίνει ο κ. Πάζαρος  θα ακολουθήσουν εξαγγελίες για στήριξη τους.

Κατηγορία : Bottom.

Αφήστε μια απάντηση