Εστίαση: Στο χείλος του γκρεμού οι επιχειρήσεις-Δραματική επιστολή

Άρση όλων των περιορισμών που ισχύσουν στην εστίαση, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για περιορισμό της πανδημίας, ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, ο Σύνδεσμος Επώνυμων Αλυσίδων Εστίασης Κύπρου (ΣΕπΑΕΚ) και η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΟΣΙΚΑ), μέλη της ΟΕΒ.

Στην επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας οι πρόεδροι των δύο συνδέσμων, Κρις Χριστοδούλου και Νεόφυτος Θρασυβούλου αντίστοιχα, τονίζουν πως ο κλάδος της εστίασης έχει πληγεί τα μέγιστα τα τελευταία δύο χρόνια από τα μέτρα που τέθηκαν κατά καιρούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως υπογραμμίζουν, τυχόν συνέχιση στον περιορισμό της οικονομικής τους δραστηριότητας για τρίτη διαδοχική χρονιά, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που προκύπτουν από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

Aυτούσια η επιστολή προς τον υπουργό Υγείας:

«Ως οργανωμένα σύνολα του κλάδου της Εστίασης, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας αναφορικά με  την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας. Η παρατεταμένη κρίση που πλήττει ποικιλοτρόπως τις δραστηριότητες μας, που ξεκίνησε με την πανδημία και συνεχίζεται σήμερα πιο έντονα με τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία, έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις στο χείλος του γκρεμού.

Οι καταστάσεις αυτές κρίνουν επιβεβλημένη την λειτουργία της οικονομίας χωρίς επιπλέον εμπόδια και περιορισμούς. Ο κλάδος της εστίασης έχει πληγεί τα μέγιστα τα τελευταία δύο χρόνια από τα μέτρα που τέθηκαν κατά καιρούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τυχόν συνέχιση στον περιορισμό της οικονομικής μας δραστηριότητας για τρίτη διαδοχική χρονιά, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που προκύπτουν από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

Οι επιχειρήσεις μας χρειάζεται να αφεθούν άμεσα να λειτουργήσουν απρόσκοπτα για να καταφέρουν να  επιβιώσουν. Πιστεύουμε ότι η επιστροφή σε συνθήκες κανονικότητας για όλο τον πληθυσμό θα ενισχύσει την εσωτερική κατανάλωση σε μία κρίσιμη για την οικονομία περίοδο.

Ως εκ τούτου, ζητούμε άμεσα την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων για την εστίαση (π.χ.  κατάργηση Safepass, αποστάσεις, αριθμητικοί περιορισμοί κ.α.), όπως ορθά έχει εφαρμοστεί ήδη σε άλλους τομείς της οικονομίας. Η άρση των μέτρων να εφαρμοστεί στα πρότυπα των αποφάσεων που λαμβάνονται και σε άλλες Ευρωπαϊκές και Δυτικές χώρες (Ηνωμένες Πολιτείες, Αγγλία κτλ).

Η ευθύνη για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας να είναι ατομική και να αφεθεί στον κάθε πολίτη, εργοδότη και εργαζόμενο, να λαμβάνει τα μέτρα που θεωρεί αναγκαία.

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση για το πιο πάνω θέμα».

Αφήστε μια απάντηση