Ετοιμάζονται οι παραλίες…

Πυρετώδεις προετοιμασίες από τους Δήμους και τις τοπικές αρχές που καθαρίζουν και αναβαθμίζουν τις παραλίες τους ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου…

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των τοπικών μας αρχών οι οποίες αυτό το διάστημα προετοιμάζουν τις παραλίες τους για αν δεχτούν τους λουόμενους της νέας τουριστικής περιόδου η οποία αρχίζει αυτές τις ημέρες και θα διαρκέσει καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι και τον Οκτώβριο ή ακόμα και Νοέμβριο.
Πρώτο μέλημα βέβαια η απομάκρυνση των φυκιών η οποία έχει εξελιχθεί με τα χρόνια σε μεγάλο πονοκέφαλο, ιδιαίτερα στους Δήμους Γεροσκήπου και Πάφου, λόγω της ύπαρξης φυτειών Ποσειδωνίας στις περιοχές αυτές.

Πάφος

Στον Δήμο Πάφου, όπου οι περισσότερες παραλίες είναι εκμισθωμένες σε ιδιώτες, είναι καθήκον των διαχειριστών να μεριμνήσουν για την καθαριότητα τω παραλιών τους και να τοποθετήσουν ομπρέλες και κρεβατάκια.
Ο Δήμος Πάφου έχει κρατήσει μόνο την παραλία ΣΟΔΑΠ και τα Δημοτικά Μπάνια τις οποίες βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας και οι οποίες είναι παραλίες στις οποίες επισκέπτονται οι Χειμερινοί Κολυμβητές της Πάφου ολόχρονα.

Γεροσκήπου

Στον Δήμο Γεροσκήπου αυτό το διάστημα επικρατεί πυρετός προετοιμασιών, πρώτα με την απομάκρυνση των φυκιών, ενώ λόγω του ότι διαθέτει και την μεγαλύτερη παραλία της Πάφου γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με τους διαχειριστές των τουριστικών περιπτέρων τόσο για τον καθαρισμό και ευπρεπισμό της, όσο και για την αναβάθμισή της.
Όπως δήλωσε στον «Αδέσμευτο» ο δημαρχεύων Κυριάκος Χατζηβασίλης, γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την ετοιμασία και αναβάθμιση της παραλίας Γεροσκήπου. Πρώτη τους μέριμνα σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασίλη είναι η απομάκρυνση των φυκιών που θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα αλλά και ο καθαρισμός από μεγάλες κροκάλες που έχει εκβράσει η θάλασσα κατά τη διάρκεια του Χειμώνα από τον πετροσυλλέκτη.
Ταυτόχρονα θα ασχοληθούν με το κλάδεμα και την περιποίηση των δέντρων της περιοχής, την ετοιμασία των αποδυτηρίων και ντους που δεν ανήκουν
στα περίπτερα, την τοποθέτηση καινούργιων σκυβαλοδοχείων, έχουμε ασπρίσει τους κορμούς των δέντρων και τα πασαλάκια, ενώ έχουμε συνεννοηθεί για την περιποίηση των παραλιακών περιπτέρων και τον καθαρισμός των προσβάσεων και των διαδρόμων προς την παραλία. Ταυτόχρονα, φρεσκάρονται και συντηρούνται οι ναυαγοσωστικοί πύργοι.
Επίσης σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασίλη θα έρθουν σε συνεννόηση με τα αστικά λεωφορεία της Πάφου ώστε να υπάρχουν συχνά δρομολόγια προς την παραλιακή περιοχή και να υπάρχουν τα δρομολόγια στις στάσεις των λεωφορείων.
Πέραν αυτών όπως μας ανέφερε ο κ. Χατζηβασίλης, φέτος θα τοποθετηθούν και επιπρόσθετα δύο σταθμοί με όργανα γυμναστικής και θα αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις, ενώ για κάποια προβλήματα παρανομιών που προέκυψαν θα επιβληθεί η τάξη.
Όπως έχει αποδειχτεί κατέληξε ο κ. Χατζηβασίλης η παραλία της Γεροσκήπου μετά την κατασκευή των κυματοθραυστών, έχει εξελιχθεί στην δημοφιλέστερη της Πάφου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να τη χαλάσει.
Οι χώροι στάθμευσης εκ των πραγμάτων όπως μας ανέφερε ο δημαρχεύων Γεροσκήπου δεν μπορεί να φτιαχτεί φέτος και σχεδιάζουν να προκηρύξουν προσφορές για την κατασκευή του μετά την φετινή τουριστική περίοδο.

Πέγεια

Στον δήμο της Πεγειας αναμένεται σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Σταυρή η παραλία να είναι έτοιμη για να υποδεχθεί τους πρώτους λουόμενους σε 15 περίπου ημέρες. Όπως ανέφερε στο Ράδιο Κόσμος, ήδη έχει αρχίσει στην περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού της περιοχής. Η διαχείριση της παραλίας θα γίνει και φέτος από τον τοπικό δήμο.

Π. Χρυσοχούς

Στην αναβάθμιση της Δημοτικής παραλίας του προχωρεί ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς, ενόψει της έναρξης της τουριστικής σαιζόν.
Πρόσφατα υπεγράφησαν συμβόλαια, που αφορούν την αγορά εξοπλισμού παραλίας, ο οποίος έχει χρηματοδοτηθεί κατά 75% μέσω του σχεδίου επιχορήγησης του Υφυπουργείου Τουρισμού για ενθάρρυνση έργων για την αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση των παραλιών, και θα τοποθετηθεί στις παραλίες του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, προσεχώς.
Επίσης η Τοπική Αρχή προωθεί στο άμεσο μέλλον και την δημιουργία δημοτικού αναψυκτήριου στην παραλία μεταξύ της Δημοτικής Πλαζ και του Κατασκηνωτικού χώρου.
Στόχος μας σημειώνει ο Δήμαρχος Πόλεως Γιώτης Παπαχριστοφή είναι η ανανέωση της εικόνας του Δήμου ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση