Με 1600 συμμετοχές δρομέων διεξάγεται ο μαραθώνιος στην Πάφο

Με 1600 συμμετοχές δρομέων διεξάγεται ο φετινός 24ος Logicom Cyprus Marathon, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 13 Μαρτίου, στην Πάφο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, εκ των θεσμικών υποστηρικτών της διοργάνωσης, φέτος οι ξένοι δρομείς προέρχονται από 35 διαφορετικές χώρες.
«Ακολουθώντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο των αγώνων που έτυχε έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας ο φετινός Μαραθώνιος θα περιοριστεί στις 1600 συμμετοχές» σημειώνεται ενώ προστίθεται ότι η διοργάνωση του 2019 είχε συγκεντρώσει τη συμμετοχή 3500 δρομέων.
«Ο Logicom Cyprus Marathon έχει καταστεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα που φιλοξενεί η Πάφος ενώ συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του χειμερινού αθλητικού τουρισμού σε ολόκληρη την επαρχία» αναφέρει η ανακοίνωση.
Η αθλητική διοργάνωση ενσωματώνει τέσσερις διαφορετικές αποστάσεις και συγκεκριμένα μαραθώνιο (42,195 μέτρα), ημιμαραθώνιο (21,098 μέτρα), αγώνα δρόμου 10 χλμ και οικογενειακό δρόμο 5 χλμ.
Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου, Νάσος Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι “είναι πραγματικά πολύ σημαντικό που η Πάφος για 24η φορά φιλοξενεί τον Αγώνα Cyprus Marathon, μια διοργάνωση γνωστή για το υψηλό επίπεδο της, για το εύρος των αθλητών και εθνικοτήτων που προσελκύει καθώς και για τα οικονομικά και άλλα οφέλη που επιφέρει στην τοπική και παγκύπρια οικονομία”. Παράλληλα, υπερθεμάτισε το γεγονός ότι ο Προορισμός Πάφος, για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνετε ότι διαθέτει όλα τα αναγκαία συστατικά για να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στις προτιμήσεις των αθλητών αλλά και στο παγκόσμιο χάρτη προορισμών για αθλητές και αθλητικές διοργανώσεις.

Αφήστε μια απάντηση