Στο αεροδρόμιο Πάφου η Επιτροπή Μεταφορών – Τι συζήτησαν

Θέματα που αφορούν το αεροδρόμιο Πάφου και συγκεκριμένα τις αεροπορικές συνδέσεις και θέματα οδικών αρτηριών, απασχόλησαν την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, στο πλαίσιο της επίσκεψης της το πρωί στο αεροδρόμιο Πάφου όπου συναντήθηκε με τους υπεύθυνους του αεροδρομίου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μαρίνο Μουσιούττα, βουλευτή της ΔΗ.ΠΑ .

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Μουσιούττας ανέφερε πως η  Επιτροπή Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων της Βουλής στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και των θεμάτων, που εξετάζει, έχει κάνει αυτή την επίσκεψη στην επαρχία Πάφου, ξεκινώντας από το αεροδρόμιο Πάφου για να δουν επιτόπου θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχία Πάφου .

Είτε  σ’  ότι αναφορά τις αεροπορικές συνδέσεις, όπως για παράδειγμα τη σύνδεση Πάφου – Αθήνας, που δεν υπάρχει ή άλλα θέματα, όπως οι οδικές αρτηρίες, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις είναι σε άσχημη κατάσταση.

Στόχος της επίσκεψης, σημείωσε, είναι να μπορέσουν, έχοντας ιδία άποψη, να προχωρήσουν στις δικές τους εισηγήσεις ή και να πιέσουν εκεί που πρέπει έτσι όλα αυτά να είναι σε ένα επίπεδο ευρωπαϊκής χώρας, ευρωπαϊκής πόλης, για μια πόλη με τουρισμό  που τον έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Σύμφωνα με τον κ. Μουσιούττα, η Επιτροπή θα ετοιμάσει σημείωμα για όλα αυτά που θα ακούσουν και θα δουν και θα προσπαθήσει με τα αρμόδια Υπουργεία να προωθηθούν θέματα το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να υλοποιηθούν είτε οδικά έργα είτε καλυτέρευση υπηρεσιών, είτε προβλήματα που υπάρχουν στο αεροδρόμιο είτε άλλα θέματα που θα δουν στην πορεία.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μουσιούττας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους  υπεύθυνους του αεροδρομίου Πάφου για τη φιλοξενία αλλά και για την πληροφόρηση που τους έχουν δώσει και τους ανέφερε πως πρέπει να γνωρίζουν ότι η Επιτροπή Μεταφορών είναι πάντα εκεί,  όχι μόνο για να νομοθετεί, αλλά και να βοηθά είτε προωθώντας θέματα είτε αναδεικνύοντας θέματα, πάντα με γνώμονα το καλό του πολίτη.

Ακολούθως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στη Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού με κατεύθυνση το αεροδρόμιο κοντά στον ποταμό Έζουσας και συγκεκριμένα στο τελικό σημείο. Ο κ. Μουσιούττας ερωτηθείς σχετικά,  ανέφερε πως στο συγκεκριμένο δρόμο θα εξετάσουν ποια είναι τα προβλήματα και γιατί δεν μπορεί  να προχωρήσει και να γίνει σύνδεση, ποιες υπηρεσίες φέρουν ένσταση και γιατί έχουν ένσταση.

Να δούμε και εμείς, συνέχισε, “αν μπορούμε να βοηθήσουμε, έτσι ώστε, τα όποια προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν, αν μπορούν, ούτως ώστε να υλοποιηθεί αυτό το έργο, το οποίο σίγουρα θα προσφέρει σε θέματα ασφάλειας, αλλά και σε θέματα καλύτερης κυκλοφοριακής κίνησης στην πόλη”.

Αναφορικά με τις εναλλακτικές λύσεις, που τέθηκαν για το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο και κατά πόσο εξετάζεται από την Επιτροπή ο κ. Μουσιούττας ανέφερε πως αυτά αφορούν το αρμόδιο Υπουργείο.

Εμείς τόνισε,  θα ακούσουμε τις απόψεις των αρμόδιων τμημάτων, σημειώνοντας πως  αυτό αποτελεί  θέμα της εκτελεστικής εξουσίας . Εμείς θα ακούσουμε και θα πούμε τις δικές μας εισηγήσεις, συμπλήρωσε, προσθέτοντας πως απ’ εκεί  και πέρα όμως,  ως Βουλή δεν έχουν τη δυνατότητα για οτιδήποτε περαιτέρω όσον αφορά αυτό το θέμα πέραν της πίεσης προς κάποιες κατευθύνσεις για έλεγχο, κατέληξε .

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Μεταφορών ακολούθως πραγματοποίησε σύσκεψη στο Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Πάφου, Τμήμα Δημοσιών Έργων στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου και τέλος την περιοχή Πότιμα στην Κισσόνεργα.

Την επιτροπή συνόδευσαν και οι βουλευτές της επαρχίας Πάφου του ΔΗΣΥ Πάφου Χαράλαμπος Πάζαρος, του ΑΚΕΛ Πάφου Βαλεντίνος Φακοντής, του ΔΗΚΟ Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης και του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Πάφου Ηλίας Μυριάνθους.

ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση