Πλεονέκτημα της Πάφου

Το αεροδρόμιο και οι εναλλακτικές επιλογές για τους επισκέπτες, αποτελούν τα μεγάλα ατού της Πάφου για τον Τουρισμό…
Το ζητούμενο να καταπολεμηθεί η εποχικότητα και να καταστεί Πάφος ολόχρονος προορισμός…

Η πανδημία επιτάχυνε τις εξελίξεις και άλλαξε τα δεδομένα στις τουριστικές αγορές τα τελευταία δύο χρόνια, γεγονός που επιβάλλει και στις τουριστικές επιχειρήσεις της Κύπρου να τροποποιήσουν τους σχεδιασμούς τους ώστε να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται δήλωσε στο Radio Cosmos o Υφυπουργός τουρισμού Σάββας Περδίος.
Αυτό που παρατηρείται τώρα όπως είπε, είναι πως οι διοργανωτές ταξιδιών θα ναυλώνουν πτήσεις για την θερινή τουριστική σεζόν και το υπόλοιπο διάστημα θα αξιοποιούν τις δρομολογημένες πτήσεις.
Η Πάφος είπε ο κ. Περδίος έχει το μεγάλο πλεονέκτημα του αεροδρομίου και της Ryanair της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας που πετά στην Κύπρο. Η αεροπορική εταιρία πρόσθεσε θα διατηρήσει τα δρομολόγια τους χειμερινούς μήνες και αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί.
Επιπρόσθετα είπε ο κ. Περδίος, η Πάφος προσφέρει εναλλακτικές επιλογές στους επισκέπτες και μπορεί να αναπτύξει ακόμη περισσότερο μορφές τουρισμού οι οποίες είναι πολύ δημοφιλείς.
Σε ότι αφορά το μείζον θέμα με την αναστολή εργασιών των ξενοδοχείων και την επιδότηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων ο Υφυπουργός Τουρισμού διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να πεισθούν όλα τα κόμματα για την αναγκαιότητα τροποποίησης των σχεδίων με τρόπο που να ενθαρρύνεται η ολόχρονη λειτουργία των ξενοδοχείων.
Τα σημαντικά συμπεράσματα εξήχθησαν κατά τη διάρκεια ημερίδας για τον τουρισμό που διοργάνωσε το Δημοκρατικό Κόμμα στην Πάφο στην παρουσία μάλιστα και του προέδρου του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Έλλειψη προσωπικού

Η τουριστική κίνηση Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου στην Πάφο είναι καλύτερη από την κίνηση που αναμενόταν όμως στο σύνολο της η σεζόν είναι αρνητική συγκριτικά με το 2019 τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΥΞΕ Ευριπίδης Λοϊζίδης.
Για τις τουριστικές επιχειρήσεις πρόσθεσε είναι σημαντική η επόμενη χρονιά για την οποία παρατηρείται μεγάλη ζήτηση όμως πρόσθεσε αυτό που καίει τώρα είναι η λήψη αποφάσεων ώστε οι να εξασφαλιστεί και το απαραίτητο προσωπικό. Ο κ. Λοϊζίδης αποκάλυψε ότι φέτος ορισμένα ξενοδοχεία κράτησαν κλειστό ένα μέρος των μονάδων τους διότι δεν έβρισκαν προσωπικό να εργοδοτήσουν.
Υπάρχει κίνδυνος συνέχισε αυτό να επαναληφθεί την επόμενη χρονιά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Σε ότι αφορά τους Χειμερινούς μήνες ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΥΞΕ κάλεσε την κυβέρνηση και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να επανεξετάσουν το καθεστώς αναστολής των εργασιών για τα ξενοδοχεία και την επιδότηση των ανέργων διότι όπως είπε οι πρόνοιες που ισχύουν σήμερα ευνοούν την εποχικότητα ενώ ο στόχος που έχει τεθεί είναι η Κύπρος να καταστεί ολόχρονος τουριστικός προορισμός.

Πιέσεις

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για τους παράγοντες των κομμάτων και της Πάφου γενικότερα και ιδιαίτερα τους βουλευτές μας, οι οποίοι θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στην επίλυση των προβλημάτων που βάζουν φρένο στα όσα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού.
Για παράδειγμα, δρόμος αεροδρομίου, (που παραμένει ημιτελής εδώ και χρόνια) προβλήματα Κολυμβητηρίου Γεροσκήπου, μαρίνα, εργασιακά θέματα που μπορεί να προκύψουν αλλά και βελτίωση του οδικού μας δικτύου προς την ύπαιθρο και άλλα πολλά.

Αφήστε μια απάντηση