Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών: Θλίψη για τον χαμό της Μαρίας Κυριάκου

Τη θλίψη και τον συγκλονισμό της για τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας Κυριάκου, αξιωματούχου της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών και Γενικής Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τυφλών σε ηλικία μόλις 49 χρόνων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών.

Όπως αναφέρεται η θανούσα μεταξύ άλλων υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τυφλών για την περίοδο 2011-2021 και με ιδιαίτερη αφοσίωση ως Γενική Γραμματέας της Ένωσης από το έτος 2015.

«Πρόκειται για διεθνή αναγνώριση, στην πράξη, της οργάνωσης που εκπροσωπεί, τους τυφλούς της Κύπρου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, γεγονός που δε φαίνεται να συμβαίνει στην ίδια τους την πατρίδα», προστίθεται.

Καταλήγοντας αναφέρεται ότι «η απώλεια της Μαρίας αποτελεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό σε θεσμικό, επαγγελματικό, οικογενειακό και προσωπικό επίπεδο. Ήταν ενεργά δραστηριοποιημένη στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ένωση Τυφλών, στη Σχολή Τυφλών, στην Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών και το κίνημα των ατόμων με αναπηρίες ευρύτερα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών, τα μέλη και το προσωπικό της Οργάνωσης εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της στην Κύπρο και το εξωτερικό, αναφέρεται τέλος.

ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση