Αρχίζουν οι έλεγχοι για την ηχορύπανση

Ζητούμενο τη συνεργασία όλων και όχι τα εξώδικα δηλώνει ο δήμαρχος

Στη διενέργεια ελέγχων, κυρίως στην περιοχή του εμπορικού κέντρου αλλά και στην τουριστική περιοχή, για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της ηχορύπανσης προχωρεί ο Δήμος Πάφου μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας και την παραλαβή των ειδικών συσκευών μέτρησης του ήχου.
Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου Νίκου Τσαππή, του Βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή και των μελών της Τροχονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης στην πλατεία Κέννεντυ τις τρείς συσκευές μέτρησης του ήχου που έχει προμηθευτεί η Τοπική Αρχή.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Φαίδωνος τόνισε ότι σε συνεργασία με την Αστυνομία θα υπάρχει 24ωρη επιτήρηση και τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η συνεργασία όλων και όχι τα εξώδικα. Θέλουμε, πρόσθεσε, ένα κέντρο της πόλης και μια τουριστική περιοχή ζωντανά και δραστήρια.
Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να οδηγούμαστε στην ασυδοσία που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη ζωή των ανθρώπων, ντόπιων και τουριστών, λόγω της ηχορύπανσης.
Οι παραβάτες, σημείωσε, θα καταγγέλλονται με εξώδικα ενώ αν δεν διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες μετάδοσης μουσικής θα σχηματίζεται φάκελος και η υπόθεση θα οδηγείται ενώπιων της δικαιοσύνης. Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε ότι για τις προσεχείς 15 μέρες θα ενημερώνονται οι καταστηματάρχες, ώστε να συμμορφωθούν με τις πρόνοιες του νόμου και των κανονισμών.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Νίκος Τσαππής δήλωσε ότι θα εφαρμοστούν πιστά οι πρόνοιες της νομοθεσίας περί κέντρων αναψυχής. Τα μέλη της αστυνομίας, είπε, θα βρίσκονται σε επαφή και συνεννόηση με τους επιθεωρητές ηχητικής ρύπανσης του Δήμου Πάφου τους οποίους θα συνδράμουν στο έργο τους, στους ελέγχους δηλαδή μέτρησης των εκπομπών ήχου.

Αφήστε μια απάντηση