Ζήτησε αύξηση της παραγωγικότητας του Τμ. Φορολογίας ο Πετρίδης

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης επισκέφθηκε σήμερα το Επαρχιακό Γραφείο Φορολογίας Λευκωσίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, έτυχε ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα, συζητώντας τρόπους για περαιτέρω αύξηση της αποδοτικότητάς του, για πάταξη της φοροδιαφυγής και καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, με στόχο να γυρίσουμε σελίδα σε πιο σύγχρονες, ενοποιημένες διαδικασίες προς όφελος όλων.

Μιλώντας στο προσωπικό του Τμήματος, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πρόκειται για ένα εκ των σημαντικότερων Τμημάτων της κυβέρνησης, καθώς αποτελεί πηγή χρηματοδότησης όλων των αναπτυξιακών και κοινωνικών πολιτικών του κράτους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη αύξησης των επιτόπιων ελέγχων για πάταξη της φοροδιαφυγής και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Τμήματος, με τον κ. Πετρίδη να τονίζει ότι η αύξηση της αποδοτικότητάς του, τόσο για την είσπραξη φόρων όσο και για την εξυπηρέτηση του κοινού, είναι ύψιστης σημασίας.

Η μεταρρύθμιση που τροχιοδρομείται στο Τμήμα Φορολογίας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, εισαγωγή νέου ενιαίου τηλεφωνικού αριθμού και καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού ενώ έχει τεθεί και χρονοδιάγραμμα για τη διεκπεραίωση καθυστερημένων υποθέσεων τα οποία, με την περαιτέρω στελέχωση, αναμένεται θα συμβάλουν τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό του Τμήματος.

Αφήστε μια απάντηση