Νοέμβριο ο δρόμος Γιόλου

Προκαταρκτικές εργασίες για αυτοκινητόδρομο…

Στις αρχές του επόμενου χρόνου και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2022 προβλέπεται η έναρξη ουσιαστικών εργασιών για τον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς.
Ο διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Σταύρος Μιχαήλ σε συνέντευξη του στο Radio Cosmos, ανάφερε ότι για τις εργασίες κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πάφου Πόλεως είναι στην αρμοδιότητα του εργολάβου να οργανώσει και να σχεδιάσει την εκτέλεση των εργασιών.
Συνέστησε υπομονή και τόνισε την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα στον εργολάβο να κάνει απαραίτητες προετοιμασίες για την έναρξη των εργασιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Radio Cosmos, η κοινοπραξία Intrakat που ανέλαβε το έργο ετοιμάζεται να μεταφέρει στην Κύπρο ειδικά μηχανήματα για τις χωματουργικές εργασίες και την διάνοιξη σηράγγων.
Τις τελευταίες μέρες άρχισαν επίσης να σηματοδοτούν την όδευση και να κοπούν τα δέντρα.

Νοέμβριο

Εν τω μεταξύ αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση του δρόμου που κατέρρευσε το 2020 λίγο πριν την κοινότητα της Γιόλου στο δρόμο Πάφου -Πόλης Χρυσοχούς. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου μεταφορών Σταύρο Μιχαήλ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών από την αρμόδια επιτροπής και εάν δεν υπάρξει οποιαδήποτε ένσταση ή προσφυγή έναντι της απόφασης που θα λάβει το Συμβούλιο Προσφορών τότε θα κατακυρωθεί η προσφορά και θα υπογράφουν τα συμβόλαια για την έναρξη του έργου.
Με βάση τις προθεσμίες που θα πρέπει να δοθούν στον εργολάβο είπε ο κ. Μιχαήλ, αν δεν υπάρξουν άλλες προσφυγές και ενστάσεις τότε το έργο θα ξεκινήσει σε περίπου δύο μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι αρχές του Καλοκαιριού η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών μετά από προσφυγή κοινοπραξίας ακύρωσε την επιλογή του Συμβουλίου Προσφορών.
Η προηγούμενη καθυστέρηση που υπήρξε οφείλεται στην απόφαση που λήφθηκε να σχεδιαστεί η αποκατάσταση του δρόμου αφού προηγηθούν γεωλογικές μελέτες.

Αφήστε μια απάντηση