Επιστρέφουν οι Ισραηλινοί τουρίστες στην Κύπρο

Ελπίδες και μαζικότερες αφίξεις Βρετανών
Ζωντανές διατηρούνται οι ελπίδες των ξενοδόχων της Πάφου για τις αφίξεις τουριστών το Φθινόπωρο…

Φιλί ζωής στις τουριστικές επιχειρήσεις χαρακτηρίζεται η επανέναρξη πτήσεων από το Ισραήλ και η αύξηση των αφίξεων τουριστών από την Βρετανία.
Από τις 6 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν και πάλι οι πτήσεις από το Ισραήλ και θα είναι τρεις καθημερινώς, εκ των οποίων δύο προς Πάφο και μία προς Λάρνακα. Εκτιμάται επίσης πως αν υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση τότε δεν αποκλείεται οι πτήσεις να αυξηθούν. Στην Πάφο παρατηρείται τις τελευταίες μέρες και σταδιακή αύξηση του αριθμού των Βρετανών τουριστών και εκτιμάται ότι μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο, οι αφίξεις θα είναι μαζικότερες.
Ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου ξενοδόχων Θάνος Μιχαηλίδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για επανέναρξη πτήσεων από το Ισραήλ σημειώνοντας πως θα υπάρξει αύξηση της ταξιδιωτικής ροής προς την Κύπρο, γεγονός που όπως είπε, θα βοηθήσει τις πολύ χαμηλές πληρότητες του Σεπτεμβρίου.
Ανέφερε επίσης πως ήδη έχει ξεκινήσει η κίνηση από την Βρετανία προς τα ξενοδοχεία της Πάφου, όμως πρόσθεσε δεν υπάρχει ακόμη τέτοια δυναμική, ώστε, να διαφοροποιηθεί η εικόνα του πρώτου Φθινοπωρινού μήνα. “Αναμένουμε υπογράμμισε ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα είναι καλύτερο, διότι υπάρχουν οι διακοπές των σχολείων, άρα οι οικογένειες των Βρετανών τουριστών αναμένεται ότι θα ταξιδέψουν”.
Σε σχέση με τον Αύγουστο, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε πως ο μέσος όρος των πληροτήτων που κατέγραψαν οι ξενοδοχειακές μονάδες της Πάφου τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού δεν ξεπέρασε το 60%. Μέχρι τώρα το 2021 είναι σαφώς βελτιωμένο σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, όμως υπολείπεται σε ποσοστό πέραν του 50% σε σχέση με το 2019.
Στην Πάφο η θερινή τουριστική σεζόν ήταν χειρότερη από άλλες περιοχές λόγω της εξάρτησης της από την τουριστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, στο οποίο επικρατεί ακόμη μεγάλη ρευστότητα σχετικά με την πανδημία. Οι ενδιαφερόμενοι ταξιδιώτες αποφεύγουν να προαγοράσουν τουριστικά πακέτα όπως έκαναν στο παρελθόν.

Στήριξη

Την επέκταση των σχεδίων στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων μέχρι τον Μάριο του 2022 εισηγείται προς τα αρμόδια Υπουργεία η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νεόφυτος Θρασυβούλου δήλωσε στο Radio Cosmos ότι η πρόταση κατατέθηκε ήδη στα αρμόδια Υπουργεία και εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να μην κλείσουν επιχειρήσεις για την χειμερινή περίοδο και αντί να επιδοτηθεί η ανεργία να στηριχθεί η απασχόληση των εργαζομένων. Παράλληλα συνέχισε αν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση τότε θα ενισχυθεί και η προσπάθεια για να καταστεί η Κύπρος ολόχρονος τουριστικός προορισμός.

Αφήστε μια απάντηση