Επιστροφή…

Του Γιώργου Σαξατέ

Επιστροφή στην καθημερινότητα και στο αγώνα για την επιβίωση μετά τις θερινές μας διακοπές και εδώ στον “Αδέσμευτο”.
Μοιάζει πλέον για όλους σαν αρχή μιας νέας χρονιάς το τέλος κάθε Αυγούστου, οπόταν όλες οι “εξουσίες” στο μικρό πολύπαθο νησί μας επιστρέφουν στη ρουτίνα τους.
Ομοίως και φέτος, μια ιδιόμορφη χρονιά με την πανδημία και όλα τα δεινά που έφερε μαζί της να ταλαιπωρούν την κοινωνία μας.
Θα ήταν ψέμα να πούμε ότι είμαστε ευτυχισμένοι τα τελευταία αυτά χρόνια στην Κύπρο μας, με τις εξελίξεις σε όλα σχεδόν τα μέτωπα να είναι τέτοιες που αν συμβάλλουν σε αυτό.
Στο εθνικό μας θέμα υπάρχει μεγάλη στασιμότητα και σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και την Τουρκία ν μας εκβιάζει εποικισμό της Αμμοχώστου, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια διέξοδος στο παρόν στάδιο ούτε καν για συνέχιση των συνομιλιών.
Στο πεδίο της οικονομίας με τον τουρισμό μας να δέχεται καίριο πλήγμα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λόγω της πανδημίας και να συμπαρασέρνει μαζί τους και όλους τους υπόλοιπους κλάδους επίσης δεν είναι ευχάριστα τα πράγματα. Πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση και το μόνο που τους κρατά είναι τα σχέδια της κυβέρνησης για καταβολή μέρους των μισθών, χρήματα βέβαια που κάποια στιγμή θα κληθούμε να πληρώσουμε.
Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν ότι θα σηκώσουμε τα χέρια. Αντίθετα θα πρέπει αν πεισμώσουμε για άλλη μια φορά και να ετοιμαστούμε για νέους αγώνες ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Όλο αυτό δεν μπορεί κανένας να το χαρακτηρίσει εύκολο ιδίως για τους μισθωτούς και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι είδαν από την κρίση του 2012 τους μισθούς τους να κουτσουρεύονται και μέχρι σήμερα να μην έχουν ακόμα καταφέρει να ανακτήσουν τα απολεσθέντα δικαιώματά τους.
Και όχι μόνο αυτό αλλά πολλοί από αυτούς είναι ευχαριστημένοι γιατί κατάφεραν απλά να κρατήσουν τις δουλειές τους.
Θα λέγαμε λοιπόν ότι τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν προοδεύσαμε αλλά επιστρέψαμε στο παρελθόν.
Το success story των κυβερνώντων δεν πείθει πλέον κανένα και το μόνο που μας απομένει είναι αν σφίξουμε τα δόντια και να παλέψουμε ξανά για πράγματα που θεωρούσαμε μέχρι πρόσφατα δεδομένα.
Ας είναι ο λαός μας είναι μαθημένος να δίνει αγώνες και να μην τα βάζει κάτω, παρά τις όποιες δυσκολίες.
Καλό κουράγιο και καλή αρχή σε όλους μας…

Αφήστε μια απάντηση