Έτοιμοι για μαζική έξοδο οι Βρετανοί, διπλασιάστηκαν τα προγραμματισμένα ταξίδια

Στο διπλάσιο βρίσκονται τα προγραμματισμένα ταξίδια των Βρετανών σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπως καταγράφουν οι αεροπορικές εταιρείες και tour operator.

Πρόκειται για μαζική έξοδο των Βρετανών τουριστών προς το εξωτερικό, καθώς αναμένεται πως 400.000 Βρετανοί θα αρχίσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό το επόμενο διήμερο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό για αυτή την εβδομάδα σε 1,5 εκατομμύρια, τον υψηλότερο μέχρι στιγμής για τη φετινή χρονιά.

Παρόλα αυτά, πρόκειται για εκτίμηση κατά 40% χαμηλότερη σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2019, προ πανδημίας.

Μία στις επτά κρατήσεις είναι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, με τους ταξιδιώτες να θέλουν να εκμεταλλευτούν το παράθυρο των δύο εβδομάδων έως την επόμενη αναθεώρηση των κατηγοριών στις οποίες υπάγει η βρετανική Κυβέρνηση τους δημοφιλείς προορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα όσοι πλήρως εμβολιασμένοι και ανήλικοι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου επιστρέφουν από χώρες της πορτοκαλί λίστας, όπως η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία, εξαιρούνται από την υποχρέωση δεκαήμερης κατ’ οίκον απομόνωσης.

Εξαίρεση από τις «πορτοκαλί» χώρες αποτελεί η Γαλλία, καθώς αποφασίστηκε ότι η υποχρέωση απομόνωσης για αφίξεις από εκεί θα διατηρηθεί λόγω της διασποράς της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής Βήτα.

Πάντως, ταξιδιωτικοί αναλυτές και δημοσιεύματα στη Βρετανία επισημαίνουν ότι η απόφαση για τη Γαλλία δεν δικαιολογείται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς π.χ. η αναλογία των κρουσμάτων κορωνοϊού που οφείλονται στην παραλλαγή Βήτα είναι μεγαλύτερη στην Ισπανία και στην Ελλάδα.

Την αύξηση των κρατήσεων αυτή την περίοδο ευνοεί και η διατήρηση των τιμών για πακέτα διακοπών σε σχετικά χαμηλές τιμές, καθώς η αβεβαιότητα για το τι θα ισχύει το υπόλοιπο καλοκαίρι δεν έχει εκτοξεύσει τη ζήτηση στα επίπεδα που ήλπιζαν οι ταξιδιωτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την εταιρεία ταξιδιωτικών δεδομένων Cirium, από τις 2.100 διεθνείς πτήσεις που είναι προγραμματισμένες να γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο από βρετανικά αεροδρόμια, οι 352 είναι για την Ελλάδα.

Η TUI ανακοίνωσε ότι για το επόμενο διήμερο έχει διπλασιάσει τον αριθμό των πτήσεων της από τη Βρετανία σε 85, ενώ η Jet2 έχει προγραμματίσει 170 αναχωρήσεις, σε σύγκριση με 70 πτήσεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Αφήστε μια απάντηση