Προεκλογικές αψιμαχίες στη Γεροσκήπου

Καταγγελίες του ΑΚΕΛ και σκληρή απάντηση από τον Μιχάλη Παυλίδη

Προεκλογικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις σημειώνονται στην Γεροσκήπου με αφορμή παρέμβαση της Τοπικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, η οποία καταγγέλλει τον Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδης για έργα που εξυπηρετούν ψηφοθηρικές σκοπιμότητες.
Με τίτλο προεκλογικά πεζοδρόμια στον Δήμο Γεροσκήπου, η Τοπική Επιτροπή του ΑΚΕΛ καταγγέλλει επιλεκτική κατασκευή πεζοδρομίων, αλλά και την εκτέλεση εργασιών από συνεργεία του Δήμου, ακόμα και σε αυλές σπιτιών, προφανώς όπως σημειώνει για προεκλογικούς λόγους.
Το ΑΚΕΛ καλεί τον Δήμαρχο Γεροσκήπου, να εξηγήσει με ποια κριτήρια γίνονται οι πλακοστρώσεις στη Γεροσκήπου.
Η πρόσφατη ανακατασκευή πεζοδρομίων επί της οδού Σωτήρη Παπαλαζάρου όπως σημειώνει βγάζει μάτια!
Για να αποδείξει τις καταγγελίες του το ΑΚΕΛ επισυνάπτει και φωτογραφίες από την συγκεκριμένη οδό για να τονίσει ότι δεν εμπίπτει στις προτεραιότητες του Δήμου.

Απάντηση Παυλίδη

Σε απάντηση του ΑΚΕΛ ο Δήμος Γεροσκήπου εκφράζει έκπληξη για τις καταγγελίες και μάλιστα όταν αυτές γίνονται παραμονές των μαύρων επετείων.
Τονίζεται ότι ο Δήμαρχος, δεν υποδεικνύει τα σημεία στα οποία θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις ή άλλες επιδιορθώσεις τεχνικής φύσεως και οι όποιες ενέργειες, προωθούνται κατόπιν υποδείξεων των Τεχνικών Υπηρεσιών ή αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αναφορικά με τις εργασίες καθαρισμού εγκαταλελειμμένων κατοικιών, διευκρινίζει πως οι εν λόγω εργασίες εκτελούνται σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Δήμων Νόμου.
Συγκεκριμένα, ο Υγειονομικός Λειτουργός, επιθεωρεί εγκαταλελειμμένες οικίες και σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι υπάρχουν συνθήκες σοβαρής μορφής οχληρίας με κίνδυνο προσβολής της δημόσιας υγείας, τότε δίνονται οδηγίες για καθαρισμό του χώρου και λήψη των απαραίτητων μέτρων για άρση της, με το κόστος καθαρισμού να επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες των οικιών.
Ακολούθως, γίνεται ενημέρωση του Δ.Σ.
Για το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση, διευκρινίζεται ότι δεν υπήρχε καθόλου πεζοδρόμιο. Το θέμα, προσθέτει είχε απασχολήσει την Τοπική Αρχή μετά από ατυχήματα δημοτών σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις αλλά και διαπιστώσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου και μελών του Δ.Σ, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Δημοτικού Συμβούλου και νυν Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Βαλεντίνου Φακοντή.
Αν και η πανδημία, επέφερε δραματικές ετήσιες απώλειες στα έσοδα του Δήμου Γεροσκήπου πέραν του ποσού των 3.000,000 Ευρώ, ο Δήμος μας συνεχίζει με την υλοποίηση κατασκευαστικών έργων και προχωρεί σε προσφοροδότηση άλλων δύο, η έναρξη των οποίων αναμένεται τον Σεπτέμβριο.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων που προέκυψαν λόγω των κακοτεχνιών του ΣΑΠΑ, ο Δήμος έχει δαπανήσει μέχρι στιγμής, ποσό πέραν των 3.000,000 Ευρώ και έχει κινηθεί νομικά εναντίον του Συμβουλίου Αποχετεύσεων για διεκδίκηση μέρους του εν λόγου ποσού.
Ο Δήμος Γεροσκήπου, παραμένει στη διάθεση του ΑΚΕΛ όπως και κάθε άλλου ενεργού πολίτη για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή και διευκρινίσεις σε θέματα που ενδεχομένως να τους απασχολούν.

Αφήστε μια απάντηση