Καλύπτονται τα κενά

Προσλήψεις στον Δήμο Πάφου

Μετά από 10 χρόνια που το προσωπικό στον Δήμο Πάφου, και ιδιαίτερα στους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου, μειωνόταν συνεχώς, ήρθε η ώρα των προσλήψεων και της σταδιακής κάλυψης των κενών. Η κάλυψη των κενών εργατικού προσωπικού αφορά όλους τους δήμους. Στην περίπτωση του Δήμου Πάφου θα προσληφθούν 24 νέοι εργάτες και θα καλύψουν τα κενά από τους 52 συνολικά εργαζόμενους που αποχώρησαν από την υπηρεσία τα τελευταία 10 χρόνια.
Οι αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις είχαν ως αποτέλεσμα κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου να παραμένουν υποστελεχωμένες και σε κάποιες περιπτώσεις οι ανάγκες να καλύπτονται με αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες.
Την ίδια περίοδο, οι ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας και του πρασίνου αυξήθηκαν δραματικά. Η πόλη απέκτησε πλατείες και πεζόδρομους χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, οι οποίοι χρειάζονται συστηματική καθαριότητα και φροντίδα.
Παράλληλα, λόγω και των αναπλάσεων, στην Πάφο αυξήθηκαν οι χώροι πρασίνου και τα πάρκα, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις ανάγκες σε προσωπικό.
Με τους 24 νέους εργάτες που θα προσληφθούν σύντομα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, και με τα μέσα που απέκτησαν οι υπηρεσίας του δήμου, θα προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες. Χθες, υπό την επίβλεψη του δήμαρχου Πάφου, άρχισαν εργασίες συντήρησης σε δύο πάρκα στην περιοχή Κάτω Πάφου, καθώς και καθαρισμός άδειων οικοπέδων.
Τα τελευταία δύο χρόνια καλύφθηκαν άλλες 21 θέσεις υπαλλήλων και τεχνικού προσωπικού στον Δήμο Πάφου. Αυτή την περίοδο είναι επίσης σε εξέλιξη η διαδικασία για την πλήρωση τριών μονίμων θέσεων τεχνικού μηχανικού (Πολιτική Μηχανική / Αρχιτεκτονική) με κλίμακα Α5 (2η βαθμίδα) – Α7 – Α8(I). Για την πλήρωση αυτών των θέσεων θα διεξαχθεί γραπτή και προφορική εξέταση. Στην προφορική εξέταση θα κληθούν οι υποψήφιοι που θα έχουν επιτύχει στη γραπτή εξέταση, σύμφωνα με τα κριτήρια που όρισε το δημοτικό συμβούλιο Πάφου.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα 2 Αυγούστου. Σε εξέλιξη είναι επίσης η πλήρωση πλήρωση μίας μόνιμης θέσης λειτουργού τεχνικών υπηρεσιών και δύο μονίμων θέσεων τροχονόμου.

Αφήστε μια απάντηση