Πάνω Αρόδες

Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του παραδοσιακού καφενείου και της πλατείας

Μέσα από την κοινή προσπάθεια του Υφυπουργείου Τουρισμού και της ΕΤΑΠ Περιφέρειας Πάφου για αναβάθμιση αλλά και επίλυση προβλημάτων σε κοινότητες, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα διάφορες δράσεις αναβάθμισης στην πλατεία Π. Αρόδων.
Οι παρεμβάσεις περιέλαβαν αρχικά:
-την αντικατάσταση των πλαστικών καρεκλών και σιδερένιων τραπεζιών του κοινοτικού καφενείου
με παραδοσιακό ξύλινο εξοπλισμό
-απομάκρυνση της διαφημιστικής πολύχρωμης ομπρέλας και αντικατάσταση της με δύο ομπρέλες
βαρέως τύπου που συνάδουν με την αρχιτεκτονική και τους χρωματισμούς της πλατείας
-φύτεμα λουλουδιών πέριξ της πλατείας.
Επιπρόσθετα υπάρχουν σε εξέλιξη συντήρηση και βάψιμο του υπόλοιπου αστικού εξοπλισμού όπως παγκάκια, κάδοι κτλ. καθώς και αντικατάσταση μεταλλικών πινακίδων.
Το εν λόγω Καφενείο Αρόδες στην πλατεία βρίσκεται πίσω από την εκκλησία του Αγίου Καλανδίωνα. Είναι ένας πετρόκτιτος ζεστός χώρος, με μοναδική γραφική αυλή και αρκετά δέντρα.
Ως ΕΤΑΠ Πάφου σε στενή συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού, θα εντείνουμε τις προσπάθειες για υλοποίηση σωρείας δράσεων σε διάφορες κοινότητες τις Επαρχίας Πάφου μέσα στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για το 2021 αλλά και αξιοποιώντας τα σχεδία χορηγιών του Υφυπουργείου Τουρισμού.
Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες, την αισθητική και την λειτουργικότητα διαφόρων χώρων έτσι ώστε να καταστούν πιο ελκυστικές οι κοινότητες μας

Αφήστε μια απάντηση