Διακρίσεις μαθητριών Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου

Το Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου συμμετείχε για ακόμα μία χρονιά στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας Πάφου, επιτυγχάνοντας σπουδαίες διακρίσεις. Ο φετινός διαγωνισμός είχε ως θέμα την πανδημία του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, στην Κατηγορία «Ποίηση» η μαθήτρια του Β΄6 Γρηγορίου Χρύσα κατέκτησε το 1ο Βραβείο με το ποίημα Mon Rève, ενώ το 2ο Βραβείο στην ίδια κατηγορία μοιράστηκαν οι μαθήτριες του Β΄6 Προκοπίου Μυρσίνη και Λάμπρου Γεωργία με τα ποιήματα Monsieur Covid 19” και Notre Voyage αντίστοιχα. Παράλληλα, το 3ο Βραβείο στην κατηγορία «Ποίηση» απέσπασαν από κοινού η μαθήτρια του Γ΄5 Ζηνοβία Γαβριήλ με το ποίημα  La pandémie en 2020” και η μαθήτρια του Β΄6 Βρυωνίδου Ελένη με το ποίημα Ce virus qui n’est pas roi.

Στην Κατηγορία «Δημιουργία Πολυτροπικού Κειμένου» οι μαθήτριες Χριστοδούλου Κυριακή (φωτογραφία αριστερά) και του Β΄1 και Κωμοδρόμου Νικολέττα του Α΄4 (φωτπογραφια δεξιά) κατέκτησαν από κοινού το 3ο Βραβείο με έργα τους που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο διαθεματικής προσέγγισης του θέματος της πανδημίας μέσα από τα μαθήματα των Νέων Ελληνικών και των Γαλλικών.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στις 31/05/2021 στο οίκημα της Alliance Française στην Πάφο. Η απονομή των πρώτων βραβείων έγινε από την πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, κ. Salina Grenet – Catalano.

Αφήστε μια απάντηση