Βουλή των μισών Ε/Κυπρίων…

Του Γιώργου Σαξατέ

Αναλύσεις επί αναλύσεων ακολούθησαν των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών Εκλογών και ακόμα τα κόμματα αναλύουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
Με μια πρόχειρη ωστόσο ανάγνωση του αποτελέσματος βλέπει κανείς ότι το 43,28% των ψηφοφόρων δεν προσήλθε στις κάλπες ενώ το 14% ψήφισε κόμματα που δεν κατόρθωσαν να μπουν στη Βουλή, εάν προσθέσει κανείς και τα λευκά και τα άκυρα οι σημερινοί βουλευτές εκπροσωπούν μόνο το 50% των Ελληνοκυπρίων!!!
Πέραν αυτού τόσο Ο ΔΗ.ΣΥ, όσο και το ΑΚΕΛ παρά το γεγονός ότι είχαν όχι αμελητέες απώλειες στα ποσοστά τους σε σύγκριση με την προηγούμενη δύναμή τους απώλεσαν μόνο από μία έδρα, ενώ το ΔΗΚΟ διατήρησε τις έδρες του.
Τη νεοεισελθούσα στη Βουλή Δημοκρατική παράταξη μόνο κόμμα διαμαρτυρίας δεν τη λες, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, αφού κέρδισαν έδρες, το ΕΛΑΜ παρά το ότι κέρδισε δύο έδρες ακόμα ελάχιστη άυξηση είχε από τις Ευρωεκλογές, οπόταν μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί η ανατροπή που ανέμεναν κάποιοι.
Δεδομένου λοιπόν ότι είναι ανόητο να προσπαθείς να πετύχεις διαφορετικό αποτέλεσμα όταν κάνεις τα πράγματα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, κανένα μήνυμα δεν πέρασε στους πολίτες, κανένα κατεστημένο δεν πολεμήθηκε και καμία ψήφος για πάταξη της διαφθοράς δεν δόθηκε.
Τι είχες Γιάννημ, τι ‘χα πάντα…
Εάν όμως δούμε και τις διεργασίες και το παρασκήνιο που γίνονται για την εκλογή του Προέδρου της Βουλής θα δούμε ότι τα κόμματα μηδενός εξαιρουμένου συμπεριφέρονται ως να μην συμβαίνει τίποτε, ως να μην άλλαξε τίποτε και πραγματικά δεν έχει αλλάξει.
Καμία προσπάθεια να δείξουν τουλάχιστον ότι θα γίνουν βήματα μπροστά, έστω και με την εκλογή του προέδρου της Βουλής, μιας Βουλής που με το καλημέρα θα έχει ενώπιον της μεγάλες προκλήσεις.
Αυτοί λοιπόν η Βουλή των μισών Ελληνοκυπρίων, θα νομοθετεί για τα επόμενα πέντε χρόνια και θα παίζει καθοριστικό ρόλο για την τύχη του 100% των Ελληνοκυπρίων.
Όσοι ήδη όμως έχετε ήδη μετανιώσει είτε που δεν πήγατε να ψηφίσετε, είτε ακόμα γι’ αυτούς που ψηφίσατε, υπομονή θα πρέπει να περιμένετε πέντε ολόκληρα χρόνια για να αλλάξετε στάση και πολύ φοβάμαι ότι μέχρι τότε θα έχετε και πάλι ξεχάσει.
Περαστικά σε όλους μας και εύχομαι ειλικρινά οι νέοι βουλευτές ή έστω κάποιοι από αυτούς να με διαψεύσουν…

Αφήστε μια απάντηση