Ο oίκος Diοr θα αναβιώσει τη θρυλική φωτογράφηση του 1951 στην Ακρόπολη

Tο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε θετική απάντηση στον oίκο Diοr για τις να πραγματοποιήσει φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις της συλλογής του «Cruise 2022» σε αρχαιολογικούς χώρους. Συγκεκριμένα στην Ακρόπολη, το Ηρώδειο, την Αρχαία Αγορά, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στην αρχαία Νεμέα.

Στην Ακρόπολη προγραμματίζεται μόνο φωτογράφιση για τις 14 και 15 Ιουνίου -σύμφωνα με το αίτημα του οίκου- συγκεκριμένα μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο, θυμίζοντας την ιστορική φωτογράφιση του 1951 που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος ο Christian Dior. Τότε, 8 φορέματα του Dior είχαν παρελάσει μπροστά στον Παρθενώνα και στον φακό του φωτορεπόρτερ Jean-Pierre Pedrazzini, σε μια φωτογράφιση που έγινε για λογαριασμό του Paris Match.

Οι φωτογραφίσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της παρουσίασης της καλοκαιρινής συλλογής του οίκου Dior, μία συλλογή που υπογράφει η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri και θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Φυσικά τα βλέμματα όλων φέτος καλοκαίρι είναι στο show του οίκου Dior στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου! Την Πέμπτη 27 Μαίου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων θα συζητήσει την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας του οίκου «Cruise 2022».

Αφήστε μια απάντηση