Ποτέ ξανά…

Να μην ζήσει η Πάφος μας τέτοιες καταστάσεις…
Ανάγκη να κρατήσουμε πάση θυσία την καλή επιδημιολογική εικόνα, ώστε να επανεκκινήσει η οικονομία μας

Συμπληρώνονται δύο εβδομάδες που η επιδημιολογική εικόνα της Πάφου παραμένει η καλύτερη παγκύπρια και το ποσοστό θετικότητας είναι πολύ κάτω από το όριο ασφαλείας που είναι το 1%.
Την Πέμπτη μάλιστα η Πάφος είχε να επιδείξει μηδενικό αριθμό κρουσμάτων και αυτό σκόρπισε την εφορία και την αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε τελικά να επανέλθουμε στην κανονικότητα.
Αυτό βέβαια ποσώς δεν πρέπει να μας καθησυχάζει, καθώς είδαμε και στο παρελθόν πόσο εύκολο είναι αν διολισθήσουμε και πάλι και να δούμε και πάλι γεμάτους τους θαλάμους COVID σε όλα τα νοσοκομεία μας.
Η επαρχία μας πλήρωσε ήδη πολύ βαρύ τίμημα από την πανδημία με τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό να παραμένουν νεκρές εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.
Χιλιάδες συμπολίτες μας έμειναν άνεργοι και οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν να πτωχεύσουν εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση και από την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία μας επηρεάζονται οι πάντες.
Πρέπει συνεπώς όλοι μας να κατανοήσουμε ότι η διατήρηση της καλής επιδημιολογικής εικόνας είναι καθήκον όλων μας.
Ήδη έχει αναβληθεί το άνοιγμα αρκετών τέτοιων επιχειρήσεων με το τελευταίο κύμα της πανδημίας να αναστέλλει την άφιξη τουριστών που αρχικά αναμέναμε αρχές Μαΐου, πήγαμε στο τέλος και τώρα προβλέπεται ότι αυτό θα γίνει μετά το πρώτο 15θήμερο του Ιουνίου.

Κρατάμε καλά

Στο παρόν στάδιο η Πάφος μπορεί αν θεωρηθεί ως παράδειγμα προς μίμηση και από τις άλλες επαρχίες για τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και το ποσοστό μεταδοτικότητας.
Αν μάλιστα υπολογιστούν τα κρούσματα και το ποσοστό θετικότητας το τελευταίο 10ημερο, η επαρχία μας μπορεί να ανακηρυχθεί ως η ασφαλέστερη περιοχή στην Ευρώπη.
Αυτό βεβαίως δεν μπορεί αν είναι άσχετο με το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών, τα μέτρα που λήφθηκαν τον περασμένο μήνα, αλλά και στην υπεύθυνη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.
Ήταν λοιπόν, αναμενόμενο ότι θα έφτανε και αυτή η στιγμή με τα μηδέν κρούσματα στην Πάφο. Στην επαρχία που είναι πιο μπροστά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα από όλες τις άλλες επαρχίες και που οι κάτοικοι της φαίνεται να τηρούν με μεγαλύτερη σχολαστικότητα τα μέτρα κατά της πανδημίας.
Αν διατηρήσουμε στην Πάφο αυτά τα επίπεδα στην πανδημία και ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες επαρχίες τότε από τις αρχές Ιουνίου η Κύπρος στο σύνολο της θα μπορεί να καταταγεί σε πράσινη ζώνη γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για την αξιοποίηση του τουριστικού ρεύματος από την Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Υπευθυνότητα λοιπόν από όλους και ποτέ ξανά να μην αντικρίσουμε εικόνες με τους έρημους δρόμους και τις παραλίες μας.

Αφήστε μια απάντηση