Και οι πολίτες το νου μας…

Του Γιώργου Σαξατέ

Παρακολουθούμε καθημερινά πλέον αυτές τις μέρες, τόσο από τηλεοράσεων, όσο και από ραδιοφώνου ή και άλλων μέσων μαζικής επικοινωνίας, τις αψιμαχίες των εκπροσώπων των κομμάτων, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 30ης Μαΐου.
Και είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε από εύηχα συνθήματα και έξυπνες ατάκες και υποσχέσεις, όπως άλλωστε πάθαμε και πολλές φορές στο παρελθόν.
Οι εκπρόσωποι βέβαια των κομμάτων ή οι υποψήφιοι, κάνουν τη δουλειά τους προσπαθώντας να δείξουν το καλύτερο πρόσωπο των κομμάτων τους στους πολίτες – ψηφοφόρους, με απώτερο στόχο να βγουν ενισχυμένοι στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.
Στην Κύπρο όμως γνωρίζουμε σχεδόν όλοι αρκετά καλά το ποιόν όλων και δεν πρέπει να παρασυρόμαστε.
Εάν για παράδειγμα ένα κόμμα ψεύδεται επανειλημμένως δεν μπορείς να το εμπιστευτείς ότι αυτή τη φορά σου λέει την αλήθεια.
Λάθη κάνουμε όλοι και τα κόμματά μας επίσης δεν διαφεύγουν από αυτό τον κανόνα.
Το θέμα όμως είναι τι λάθη και πώς τα έκαναν; Εάν για παράδειγμα, από ένα λάθος επωφελήθηκαν κάποιοι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το λάθος μπορεί να έγινε επί σκοπού.
Βρες ποιος ωφελήθηκε και αμέσως θα βρεις και τον φταίχτη λένε οι εγκληματολόγοι και όσο δυσάρεστο και αν μας είναι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις και πολλά λάθη από τα οποία επωφελήθηκαν οι ίδιοι άνθρωποι.
Όχι δεν πρόκειται να σας πως ποιοι είναι αυτοί γιατί επιτέλους θα πρέπει όλοι μας να βάλουμε κάποτε στην άκρη τις όποιες συμπάθειές μας πολιτικές ή άλλες και να κρίνουμε δίκαια και αμερόληπτα κόμματα και υποψηφίους.
Και από αυτή τη ζυγαριά δεν πρέπει να λείπουν τα θέματα βέβαια που μας καίνε και δεν είναι άλλα από την οικονομία, τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού αλλά και όλα εκείνα τα άλλα θέματα που μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας και τον τρόπο που τα προσεγγίζουν κόμματα και υποψήφιοι.
Ναι δεν είναι εύκολο αλλά κάποτε θα πρέπει κι εμείς να κοπιάσουμε ώστε να έχουμε τελικά την ηγεσία που μας αξίζει…
Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για τον καθένα μας και να μου το θυμηθείτε το επόμενο βράδυ θα κοιμηθείτε πολύ πιο ήσυχοι…

Αφήστε μια απάντηση