Αστοχίες…

Του Γιώργου Σαξατέ

Είναι γεγονός ότι στον τόπο μας η ντροπή έχει εξαφανιστεί εντελώς ιδιαίτερα από την πολιτική τα τελευταία χρόνια. Όχι δηλαδή πως ήταν ποτέ και από τα ατού των πολιτικών μας αλλά, στο παρελθόν υπήρχε μια πρόσφατη τήρηση των τύπων.
Όταν όμως ακούς τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με οργίλο ύφος να λέει ότι θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι κατηγορούν την πατρίδα τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία τότε επαναστατείς.
Όχι κύριε Πρόεδρε, δεν κατηγορούν την πατρίδα τους για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά την κυβέρνηση.
Την κυβέρνηση της οποίας εσείς είστε επικεφαλής άρα και εσάς πρώτο και πάνω από όλους.
Και δεν μπορείτε να καλείται όσους την (σας) κατηγορούν να συγκρίνουν τα όσα γίνονται εδώ με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, γιατί οι όποιες συγκρίσεις σε μια υγιή δημοκρατία θα πρέπει να γίνονται με καλύτερους μας και όχι με χειρότερους.
Ας συγκρίνουμε λοιπόν αλλά ας μην περιοριστούμε μόνο στα της πανδημίας.
Μήπως να συγκρίνουμε τα επίπεδα διαφθοράς, πολιτικής ευθιξίας, δικαιοσύνης, αξιοκρατίας, και ισοπολιτείας;
Δεν σας παίρνει κύριες Πρόεδρε να λέτε κάτι τέτοιο γιατί αν κάποιος θα έπρεπε να ντρέπεται θα ήσασταν εσείς.
Για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν ρεζίλι διεθνώς την χώρα της οποίας ηγείστε, για τον τρόπο που χειριστήκατε το θέμα ως κυβέρνηση και τα για τα ευρήματα της μέχρι τώρα έρευνας τα οποία σας αφήνουν τραγικά εκτεθειμένους, αλλά δεν είδαμε ίχνος ντροπής ακόμα.
Ίσως βέβαια θα έπρεπε να ντρέπεστε και για άλλα πολλά θέματα όπως προηγούμενες επιλογές και αποφάσεις σας που αποδείχτηκαν λανθασμένες, με θέματα οικονομίας όπως το κλείσιμο του Συνεργατισμού και το ξεπούλημα του σε ιδιώτες και πολλά ακόμα άλλα.
Δεν είδαμε όμως κανένα του συναφιού σας να ντρέπεται και το να απευθύνεστε σε όσους σας κατηγορούν για τον τρόπο χειρισμού της πανδημίας μας προσβάλλει και μας εξοργίζει, ως υγιώς σκεπτόμενους πολίτες.
Μας θυμίζει μάλιστα και κάποιες σοφές λαϊκές ρήσεις:
«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νυκοκοίρης» και
«Απ’ ον αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του»…

Αφήστε μια απάντηση