Στα χέρια Νουρή το πόρισμα

Ολοκληρώθηκε η έρευνας για τ/κ περιουσίες στον Δήμο Πάφου

Ολοκληρώθηκε η έρευνα που είχε ζητήσει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής για τη διαχείριση τουρκοκυπριακών περιουσιών η οποία αφορούσε τον Δήμο Πάφου.
Η έρευνα είχε αποφασιστεί μετά τις καταγγελίες μελών της διαχειριστικής επιτροπής τ/κ περιουσιών στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων.
Μέλη της επιτροπής είχαν υποστηρίξει ότι ενώ δεν είχαν αποφασίσει την παραχώρηση τεμαχίου στον Δήμο Πάφου στα πρακτικά φαινόταν ότι είχαν συμφωνήσει.
Ο υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του στο Radio Cosmos επιβεβαίωσε ότι η έρευνα που είχε ζητήσει ολοκληρώθηκε και το πόρισμα είναι υπό μελέτη.
Αν τα ευρήματα, όπως είπε, παραπέμπουν σε ποινικές ευθύνες ο φάκελος θα αποσταλεί στον γενικό εισαγγελέα. Αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα της διαχείρισης των τ/κ περιουσιών και τις καταγγελίες που διατυπώνονται ο κ. Νουρής παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα τονίζοντας ότι επιβάλλεται να επαναξιολογηθεί γενικότερα ο τρόπος διαχείρισης των τ/κ περιουσιών. Δεν είναι δυνατόν, είπε, η πολιτεία να έχει στα χέρια της μια περιουσία αξίας 8 δισ. ευρώ και να χρειάζεται ετησίως κονδύλια 7-8 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας διαχείρισης. Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Πάφου ο κ. Νουρής ανέφερε ότι δεν υπάρχει ευνοϊκή μεταχείρισή του έναντι άλλων τοπικών αρχών. Ο Δήμος Πάφου, πρόσθεσε, έχει πολύ υψηλή απορροφητικότητα κονδυλίων, ολοκληρώνει με επιτυχία έργα υποδομής και οι αντιδράσεις αφορούν διαδικασίες που ακολουθεί όπως στην περίπτωση του Μουττάλου. Στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων κατατέθηκε κατάλογος με τ/κ περιουσίες που παραχωρήθηκαν σε δήμους. Συγκεκριμένα στον Δήμο Πάφου παραχωρήθηκαν 330, στον Δήμο Λεμεσού 90, στη Λάρνακα 12 και στον Δήμο Λευκωσίας 19. Πολλές από τις τ/κ περιουσίες που αποκτήθηκαν από τον Δήμο Πάφου αφορούν υποστατικά στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο και πολλά από αυτά ήταν εγκαταλειμμένα ή τα κατείχαν μη δικαιούχοι.

Αφήστε μια απάντηση