Τοιχογραφία με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών στο Δημοτικό Καπέδων

Ύστερα από συζήτηση στο μάθημα της Αγωγής Υγείας και στο πλαίσιο της Επαγγελματικής Μάθησης, τα παιδιά εισηγήθηκαν τη δημιουργία τοιχογραφίας στην αυλή του σχολείου μας. Επιχειρηματολόγησαν για την ανάγκη δημιουργίας σχετικής τοιχογραφίας, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες φράσεις, οι οποίες εκφράζουν άποψη, οργανώνοντας έτσι τις σκέψεις τους με βάση τη σχηματική δομή της επιχειρηματολογίας.

 Ως εκ τούτου, μέσα στα πλαίσια του εξωραϊσμου του σχολείου, σε συνεργασία με τον ζωγράφο κύριο Στέφανο Νεάρχου και τους δασκάλους τους, κατέληξαν στην δημιουργία τοιχογραφίας με θέμα: “Κάτω από τον ίδιο ουρανό- Under the same sky”. Δημιουργήθηκαν φιγούρες παιδιών διαφορετικών ενθνικοτήτων με γνώμονά μας τον σεβασμό, την αποδοχή, την ισότητα, τη δικαιοσύνη και τη συμπερίληψη.

Αρχικά, αποτυπώθηκαν οι φιγούρες των παιδιών στον τοίχο με μολύβι με την συμβολή του ζωγράφου, που είχε την γενική εποπτεία του έργου. Έπειτα, τα παιδιά εργάστηκαν σε πολύ μικρές ομάδες για δυο μέρες, για την υλοποίηση της ιδέας τους, βάζοντας τα κατάλληλα χρώματα στις ενδυμασίες. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας σχήματα και με τη χρήση σφουγγαριών που τους δόθηκαν, έβαλαν χρώματα στα πρόσωπα.

Τονίζεται ότι κατά την διάρκεια υλοποίησης του έργου, λήφθηκε πρόνοια ώστε να τηρηθεί το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για τα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης, με στόχο την ασφάλεια των παιδιών λόγω κορωνοϊού.

Η όλη διαδικασία με την ενεργό εμπλοκή όλων των παιδιών του σχολείου, τους έδωσε μεγάλη χαρά και παράλληλα μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια για την τελική έκβαση του έργου! Ευχαριστούμε από καρδιάς τον ζωγράφο κύριο Στέφανο Νεάρχου για την εξαιρετική δουλειά του, καθώς και για την πολύτιμη προσφορά του στην υλοποίηση της ιδέας των παιδιών μας!

Αφήστε μια απάντηση