Ικανοποιημένοι οι γονείς για την επανέναρξη λειτουργίας των δημοτικών στη Λεμεσό

Όπως ανέφερε, η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων της Λεμεσού, προκαλεί ικανοποίηση «αν και δική μας προτροπή ήταν να ανοίξουν συντομότερα».

«Όπως και να έχουν τα πράγματα, επανέρχονται πίσω οι μαθητές μας και σίγουρα με πρωτόκολλα που θέλουν κάποια διαφοροποίηση, για να έχουμε μια συνέχιση της φυσικής παρουσίας των παιδιών στα σχολεία», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος, συνέχισε, θα έχει απόψε διαδικτυακή συνάντηση με τον επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής, Κωνσταντίνο Τσιούτη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει διαφοροποίηση των πρωτοκόλλων, στα οποία θα υιοθετούνται και εισηγήσεις που είχαν κάνει οι οργανωμένοι γονείς.

Σε σχέση με το θέμα διενέργειας rapid test στους μαθητές του β’ κύκλου των δημοτικών σχολείων (4ης, 5ης και 6ης τάξης), δήλωσε ότι αναμένει, από το Υπουργείο Υγείας, να συμπεριληφθεί η Παγκύπρια Συνομοσπονδία στους οργανωμένους φορείς, με τους οποίους θα γίνουν οι διαβουλεύσεις  για να καταρτιστεί το σχετικό πρόγραμμα.

«Αν και ο Υπουργός δεν ανέφερε συγκεκριμένα ποιοι είναι οι φορείς αυτοί, θεωρώ ότι θα είμαστε κι εμείς μέρος αυτής της απόφασης», κατέληξε στη δήλωση του ο κ. Χριστοφή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση