Αναβολές και ακυρώσεις πολιτικών γάμων από το εξωτερικό στην Πέγεια

Διακόσιοι πολιτικοί γάμοι τελέστηκαν στον Δήμο Πέγειας το 2020, ενώ όλες οι κρατήσεις Μαΐου του 2021 για την τέλεση πολιτικών γάμων στον Δήμο Πέγειας, έχουν μεταφερθεί σε μεταγενέστερο χρόνο,  λόγω και της αβεβαιότητας που επικρατεί από την πανδημία, σύμφωνα με την Λειτουργό Τέλεσης Γάμων στον Δήμο Πέγειας Μαρία Γιάγκου.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ η κ. Γιάγκου  ανέφερε πως κάποιες κρατήσεις του Μαΐου μεταφέρθηκαν για τα έτη 2022 και 2023, προσθέτοντας πως υπάρχουν αρκετές κρατήσεις από τον Ιούνιο και μετά, αλλά δεν είναι βέβαιοι για το τι θα γίνει και πώς θα εξελιχτεί η κατάσταση με την πανδημία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το 2020 τελέστηκαν στον Δήμο Πέγειας 200 πολιτικοί γάμοι εξαιτίας της πανδημίας σε σύγκριση με το 2019, που τελέστηκαν 650 πολιτικοί γάμοι. Το 2021 είπε, έγιναν  περισσότερες κρατήσεις από τα δύο προηγούμενα έτη, γύρω στους 700 γάμους, ωστόσο  λόγω της πανδημίας, δυστυχώς αρκετοί γάμοι, τουλάχιστον 200 γάμοι, έχουν μετατεθεί για αργότερα και για τα επόμενα δύο έτη.

Η κ. Γιάγκου ανέφερε πως δεν είναι μόνο αν θα ανοίξει το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και αν θα ανοίξουμε και εμείς. Δυστυχώς, είπε,  το 2020- 2021 είναι από τα χειρότερα έτη από πλευράς τέλεσης πολιτικών γάμων μέσα από την ενασχόληση της με τις κρατήσεις τέλεσης πολιτικών γάμων ως λειτουργός εδώ και εικοσιπέντε έτη στον Δήμο Πέγειας.

Ευελπιστούμε ότι από τον Ιούνιο και μετά  πολλά ζευγάρια θα προχωρήσουν σε νέες κρατήσεις, συμπλήρωσε.

Ενδεικτικά ανέφερε πως πολλά άρα πολλά ζευγάρια αναμένουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Κύπρο και να τελέσουν τους πολιτικούς τους γάμους. Δυστυχώς όλοι, όμως βρίσκονται σε αναμονή, συμπλήρωσε .

Σύμφωνα με την κ. Γιάγκου, η  Πέγεια θεωρείται από τα πιο “must” μέρη του κόσμου προσφέροντας διαφορετικά πακέτα γάμου, ακόμη και γάμο στην παραλία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να σχεδιάσουν μια υπαίθρια γαμήλια τελετή στην Πέγεια, στο δημαρχείο της, σε κάποιο παρεκκλήσι, σε ξενοδοχειακό κατάλυμα αλλά και στις παραλίες της.

Ακόμη στη Βρύση των Πεγειώτισσων αλλά και σε ένα μοναδικό χώρο τέλεσης γάμων κοντά στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών, που διαθέτει πανοραμική θέα και με κορυφαία ομορφιά σε ένα μοναδικό τοπίο της Κύπρου.

Την Πέγεια επιλέγουν πολλά ζευγάρια από τη  Βρετανία, τη Ρωσία, από το Ισραήλ και την Ελλάδα  για να τελέσουν τους γάμους τους, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση