Νέα προσφυγή

Σε περιπέτειες και πάλι ο δρόμος Πάφου – Πόλης
Καταγγελία της ΑΒΑΞ – Cybarco στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών για μεθοδεύσεις…
Ο Υπουργός Μεταφορών δηλώνει ότι η πολιτεία θα φέρει ένσταση στην προσφυγή με την οποία επιδιώκεται η μη κατακύρωση της προσφοράς και η υπογραφή συμβολαίων….

Περιπλέκεται ακόμη περισσότερο αντί να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με την κατακύρωση του διαγωνισμού για τον αυτοκινητόδρομο Πάφου -Πόλης Χρυσοχούς.
Η τελευταία εξέλιξη αφορά νέα προσφυγή της ΑΒΑΞ – Cybarco στην με την οποία καταγγέλλεται η διαδικασία που ακολουθεί η διαχειριστική επιτροπή του έργου. Συγκεκριμένα η κοινοπραξία καταγγέλλει μεθόδευση ώστε να επαναξιολογηθούν οι προσφορές και να μην κατακυρωθεί η προσφορά στην κοινοπραξία που δικαιώθηκε από την προσφυγή της στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών. Υπενθυμίζεται ότι για χθες Παρασκευή είχε προγραμματιστεί η συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης ώστε να λάβει αποφάσεις για την τύχη του έργου μετά και από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας. Ωστόσο η νέα προσφυγή της ΑΒΑΞ- Cybarco αλλάζει τα δεδομένα.
Ο Υπουργός Μεταφορών σε δηλώσεις του χθες επανέλαβε ότι η πολιτεία θα φέρει ένσταση στην προσφυγή με την οποία επιδιώκεται η μη κατακύρωση της προσφοράς και η υπογραφή συμβολαίων. Αυτή η κίνηση ωστόσο δεν μπορεί να διασφαλίσει την τύχη της διαδικασίας και την αποφυγή περαιτέρω καθυστέρησης. Η κοινοπραξία ΑΒΑΞ – Cybarco με επιστολή των νομικών της ημερομηνίας 20 Ιανουαρίου υπενθυμίζει ότι με προηγούμενη επιστολή της ζητούσε να γίνουν άμεσες ενέργειες για κατακύρωση του Διαγωνισμού στην ίδια ως η πλέον συμφέρουσα από πλευράς τιμής προσφοροδότη που έχει υποβάλει προσφορά που συνάδει με τις τεχνικές απαιτήσεις των εγγράφων του διαγωνισμού.
Στη συνέχεια, προστίθεται αντί να ενεργήσετε βάσει του αδιαμφισβήτητου αποτελέσματος και του δεδικασμένου που έχει δημιουργήσει η απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών στείλατε την επιστολή ζητώντας πρόσθετες πληροφορίες σε σχέση με την τεχνική πτυχή της προσφοράς. Η πιο πάνω απαίτηση σας αναφέρεται χαρακτηριστικά «είναι νομικά εσφαλμένη και αστήρικτη παραθέτοντας και ανάλογα επιχειρήματα. Η κοινοπραξία χαρακτηρίζει πρωτάκουστο, να αναγκάζεται προσφοροδότης, ο οποίος έχει ήδη κριθεί ότι έχει υποβάλει προσφορά που ικανοποιεί τους όρους του Διαγωνισμού, να υποβάλει περαιτέρω στοιχεία. Πρόκειται προσθέτει η ΑΒΑΞ – Cybarco για προσπάθεια αναβίωσης της άκυρης προσφοράς της εταιρείας INTRAKAT ή για να επιτευχθεί η ακύρωση του διαγωνισμού.

Πιττοκοπίτης – Μυριάνθους

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, αναφερόμενος στη νέα εξέλιξη, είπε ότι ενημερώθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών για τη νέα προσφυγή στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών και εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τον τρόπο που η Νομική Υπηρεσία αντιμετωπίζει το θέμα, αλλά και τον τρόπο που προτίθεται να χειριστεί τη νέα εξέλιξη το Υπουργείο Μεταφορών.
Υπάρχει αποφασιστικότητα από το Υπουργείο Μεταφορών είπε ο κ. Πιττοκοπίτης, ώστε η υπόθεση να ξεκαθαρίσει το συντομότερο και να υπογραφούν συμβόλαια. Η εξέταση της υπόθεσης από την Αναθεωρητική Αρχή θα γίνει όπως είπε την Δευτέρα και πιθανόν να χρειαστούν λίγες ακόμη ημέρες μέχρι την έκδοση της απόφασης.
Ο Βουλευτής της Ηλίας Μυριάνθους από την πλευρά του, δήλωσε ότι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέματα που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό, συζήτησε και το θέμα του δρόμου Πάφου Πόλης Χρυσοχούς και τον διαβεβαίωσε όπως είπε, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει αυτό το έργο δίχως άλλες καθυστερήσεις.
Ο κ. Μυριάνθους, ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και οι προσφορές που είχαν υποβληθεί ανεξάρτητα από τις προσφυγές που κατατέθηκαν.

Αφήστε μια απάντηση