Χωρίς καρδιολόγο το Νοσοκομείο Π. Χρυσοχούς

Την αντίδραση του στην μετάθεση του μοναδικού καρδιολόγου από το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς στο Νοσοκομείο Λεμεσού, εξέφρασε σήμερα με γραπτή δήλωσή του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης.
Όπως αναφέρει ο κ. Σαββίδης, όπως ενημερώθηκε σήμερα, ο εκτελεστικός διευθυντής των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού κος Χρίστος Νικολάου, έχει αποσπάσει τον μοναδικό καρδιολόγο του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς στο Νοσοκομείου Λεμεσού. Η απόφαση αυτή θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των καρδιοπαθών (και όχι μόνο) του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, αφού δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος ιατρός με τη συγκεκριμένη ειδικότητα στην περιοχή.
Καλώ το Υπουργείο Υγείας, όταν διακηρύττει ότι, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), έχει στόχο να προσφέρει καθολική κάλυψη του πληθυσμού, ισότιμη μεταχείριση όλων των δικαιούχων, παροχή ενός ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών φροντίδας υγείας και κοινωνική αλληλεγγύη, να μην περιορίζεται μόνο στα λόγια, αλλά να μετατρέπει τα λόγια σε πράξη! Είναι απαράδεκτο, τονίζει, μια ολόκληρη περιοχή όπως το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς, να μένει χωρίς καρδιολόγο!
Ο κ. Σαββίδης καλεί να στελεχωθεί άμεσα εκ νέου με καρδιολόγο το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς και όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βελτιωθεί η κατάσταση με τα νοσηλευτήρια της Πάφου. Η ανάγκη για μια αυτόνομη επαρχία νοσηλευτικά, είναι πέραν από σημαντική, έτσι ώστε η Πάφος να βελτιώσει τη λειτουργικότητα των Νοσοκομείων της, για να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους κατοίκους της!

Αφήστε μια απάντηση