Ημίμετρα

Oι εξελίξεις από το μέτωπο της υγειονομικής κρίσης, λίγο πριν υποδεχθούμε το 2021, παραμένουν αρνητικές με την πανδημία να είναι σε έξαρση.
Έτσι, δεδομένη θεωρείται πλέον η παράταση του lockdown στη χώρα και μετά τις 10 Ιανουαρίου λόγω της επιδημιολογικής εικόνας σε όλη την Κύπρο, καθώς το νέο κύμα του κορωνοϊού συνεχίζει να είναι εξαιρετικά επιθετικό δημιουργώντας ασφυκτική πίεση στο Σύστημα Υγείας.
Φυσιολογική εξέλιξη πρέπει να θεωρείται τις επόμενες ημέρες και ο περιορισμός των μετακινήσεων με τα γνωστά sms.
Τα τελευταία στοιχεία από την πορεία του κορονοϊού στη χώρα εξακολουθούν να τρομάζουν. Τα μέτρα της κυβέρνησης αποδεικνύονται ότι είναι ημί-μετρα και δεν έχουν βελτιώσει την κατάσταση.

Αυστηρότερα μέτρα ζητούν οι ειδικοί

Η κυβέρνηση δεν αντέχει (οικονομικά) ένα γενικό lockdown. Ο κόσμος κουράστηκε και δεν αντέχει νέα μέτρα.
Στο τραπέζι έχουν πέσει πολλές προτάσεις από τους ειδικούς προκειμένου να υπάρξει αναχαίτιση της πανδημίας.

Το εμβόλιο είναι εδώ. Ακούσαμε πολλές απόψεις. Δεν θα αναλύσω αν είναι καλό ή κακό ή αν θα πρέπει να βάλει κάποιος το εμβόλιο ή όχι. Το μόνο που θα πω είναι ότι πλέον ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναστήλει ΟΛΑ τα μέτρα και να επανέλθουμε στην κανονικότητα ΑΜΕΣΑ. Με ελεύθερη βούληση ο καθένας μας να αποφασίσει αν θα βάλει το εμβόλιο, αν θα φορά μάσκα, αν θα πηγαίνει δουλειά ή αν θα στέλνει τα παιδιά του σχολείο.

Τα lockdown απλώς καταστρέφουν τον επιχειρηματικό ιστό, επιβραδύνουν την ανάπτυξη και ανεβάζουν την ανεργία.
Τα αποτελέσματα της νέας οικονομικής κρίσης που έρχεται θα είναι πιο καταστροφικά. Η δυστυχία και οι θάνατοι που θα προκύψουν θα είναι περισσότεροι, με μικρότερο μέσο όρο ηλικίας, και χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Καλή Πρωτοχρονιά και Ευτυχισμένο το 2021.

Χρίστος Παπαγιάννης
Επαρχιακός Γραμματέας Κινήματος Αλληλεγγύη

Αφήστε μια απάντηση