Συνδετήριος τον Ιούνιο στην Γεροσκήπου

Ελπίδες ότι δεν θα σημειωθούν άλλες καθυστερήσεις

Για τον Ιανουάριο του 2021 μετατέθηκε η παράδοση του τμήματος του δρόμου που συνδέει την πλαζ της Γεροσκήπου με τον κυκλικό κόμβο του δρόμου αεροδρομίου τουριστικής περιοχής, το οποίο παραμένει εργοτάξιο από το 2018.
Ο αντιδήμαρχος Γεροσκήπου Κυριάκος Χατζηβασίλης χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις καθυστερήσεις αυτού του έργου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για ένα κομμάτι δρόμου 400 μέτρων χρειάστηκαν περισσότερο από δύο χρόνια για την ολοκλήρωση του.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το συγκεκριμένο έργο, είχε προηγηθεί παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου του ΑΚΕΛ στη Γεροσκήπου Βαλεντίνου Φακοντή, στην οποία χαρακτήριζε την όλη κατάσταση ανέκδοτο.
Σε ότι αφορά την συνδετήριο δρόμο τουριστικής – οικιστικής περιοχής ο κ. Χατζηβασίλης ανέφερε όπως το τελευταίο εξάμηνο οι ρυθμοί εργασίας επιταχύνθηκαν και αν συνεχιστούν πρόσθεσε προβλέπεται ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2021 το έργο θα παραδοθεί.
Ο συνδετήριος δρόμος οικιστικής τουριστικής περιοχής στη Γεροσκήπου πέρασε πολλές περιπέτειες και χρειάστηκαν σχεδόν 20 χρόνια για να υλοποιηθεί.
Τα τελευταία χρόνια οι καθυστερήσεις οφείλονταν σε προσφυγές στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών. Η μεγαλύτερη ωστόσο καθυστέρηση, οφείλεται στις συνήθεις διαδικασίες που ακολουθεί το Τμήμα Δημοσίων Έργων για τον σχεδιασμό και υλοποίηση αντίστοιχων έργων.
Η ολοκλήρωση του συνδετήριου δρόμου, θα δώσει την δυνατότητα στη Γεροσκήπου να αξιοποιήσει την τουριστική περιοχή και ελπίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξήσει την επισκεψιμότητα των χιλιάδων τουριστών που διαμένουν στα ξενοδοχεία της περιοχής, στον παραδοσιακό κέντρο του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση