Νέες καταγγελίες

Παρέμβαση του Δήμου Πάφου σε υποστατικό πρόσφυγα
Διαψεύδει ο Φαιδωνας

Νέα καταγγελία για παρέμβαση συνεργείων του Δήμου Πάφου σε τουρκοκυπριακό υποστατικό, το οποίο έχει παραχωρηθεί σε δικαιούχο πρόσφυγα και στο οποίο διαμένει από το 1975. Τις καταγγελίες διαψεύδει ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, λέγοντας πως ο Δήμος κατεδάφισε μόνον το υποστατικό που ο Δήμος αγόρασε.

Καταγγελία

Η δυσμενής διάκριση πολιτών που διαμένουν σε τουρκοκυπριακή υποστατικά τα οποία τους παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση λόγω της προσφυγικής τους ιδιότητας δεν περιποιούν τιμή για οποιαδήποτε τοπική αρχή και γενικότερα για την πολιτεία δήλωσε στο Radio Cosmos o Ανδρέας Πούγιουρος, με αφορμή τα έργα που προωθεί ο Δήμος Πάφου στο κέντρο της πόλης στην ανατολική πλευρά της εκκλησίας του Αγίου Κενδέα.
Η οικογένεια του κ. Πούγιουρου διαμένει σε μια τ/κ κατοικία που της παραχωρήθηκε από το 1975 όμως όπως κατάγγειλε τις τελευταίες μέρες η ηλικιωμένη μητέρα του είδε συνεργεία τα Δήμου να κατεδαφίζουν περιτοίχισμα της κατοικίας δίχως καμιά προηγούμενη ενημέρωση ή διαβούλευση.
Επίσης ο Δήμος επιδιώκει να χρησιμοποιήσει μέρος της αυλής του σπιτιού για να δημιουργήσει δρόμο προς τον χώρο στάθμευσης που προγραμματίζεται στην περιοχή.
Οι πρόσφυγες που διαμένουν 45 χρόνια στην Πάφο είναι δημότες αυτής της πόλης και η τοπική αρχή οφείλει να προστατεύει τα δικαιώματα τους δήλωσε ο κ. Πούγιουρος.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Κώστας Δίπλαρος δήλωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι ενήμερο για τα σχέδια που προωθούνται στην περιοχή από τον Δήμο.
Ο ίδιος όπως είπε ενημερώθηκε από την οικογένεια του κ. Πούγιουρου για το περιτοίχισμα που κατεδαφίστηκε και την πρόθεση του Δήμου να χρησιμοποίηση τμήμα της αυλής για δρόμο. Σε κάθε περίπτωση όταν πρόκειται για επέμβαση σε τουρκοκυπριακό υποστατικό που παραχωρήθηκε σε πρόσφυγα η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ είπε έχει ζητήσει να γίνεται λεπτομερή ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ Δίπλαρος επανέλαβε ότι η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ έχει ζητήσει και λεπτομερή κατάλογο για όλα τα υποστατικά ή τους χώρους που απέκτησε για χρήση ο Δήμος Πάφου από τον κηδεμόνα τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Διαψεύδει ο Φαίδωνας

Με αφορμή τις αναφορές του κ Πούγιουρου ο Δήμαρχος Πάφου σχολίασε ότι ο Δήμος κατεδάφισε μόνον το υποστατικό που αγόρασε. Σε δηλώσεις του στο Radio Cosmos ο Δήμαρχος Πάφου παρουσιάστηκε ενοχλημένος από την μηδενιστική κριτική που δέχεται από ορισμένους παράγοντες της πόλης.
Κάθε φορά που γίνεται ένα σημαντικό έργο ψάχνουν όπως είπε να βρουν ποιος επηρεάζεται αρνητικά και επικεντρώνονται σε αυτό παραγνωρίζοντας την ουσία.
Σε κάθε έργο που γίνεται πρόσθεσε, υπάρχουν επηρεαζόμενοι όμως αυτό που έχει σημασία είναι η ωφέλεια του έργου στο κοινωνικό σύνολο. Αν δεν γίνει τίποτε κατέληξε, δεν θα επηρεάζεται κανένας. Οι δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος έγιναν με αφορμή τις παρεμβάσεις που γίνονται δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Κενδέα και την κατεδάφιση της κατοικίας που αγοράστηκε από τον Δήμο για την δημιουργία του χώρου στάθμευσης και του παιδότοπου.

Αφήστε μια απάντηση