Πάφος υπό διωγμό;

Του Γιώργου Σαξατέ

Για άλλη μια φορά οι Παφίτες αισθάνονται ότι αποτελούν τον φτωχό συγγενή της εκάστοτε κυβέρνησης, με αφορμή τα πρόσφατα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για περιορισμό της πανδημίας.
Πέρα από το άφθονο χιούμορ με το οποίο οι πολίτες αντιμετώπισαν τα νέα μέτρα περιορισμού, με τα οποία Πάφος και Λεμεσό αποκόπτονται από την υπόλοιπη ελεύθερη Κύπρο, υπάρχουν πάντοτε και αυτοί που θεωρούν ότι όλες οι κυβερνήσει διάκεινται εχθρικά προς την Πάφο και τους Παφίτες.
Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν και συμβάλλουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι εκάστοτε κυβερνήσεις έβαλαν το χεράκι τους αλλά δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο.
Ναι υπάρχουν συμφέροντα και ανταγωνισμός μεταξύ των επαρχιών, όπως και κάποιοι ίσως λειτουργοί ή υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι οι οποίοι μπορεί να λειτουργούν τοπικιστικά όταν τους δίνεται η ευκαιρία, αλλά προς θεού δεν μπορεί αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο κατά της Πάφου.
Τα πρόσφατα μέτρα πάρθηκαν καθαρά με εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων και προέκυψαν από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία δυστυχώς δείχνουν ότι Πάφος και Λεμεσός κινδυνεύουν να βγουν εκτός ελέγχου αναφορικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού.
Θα μπορούσαν βέβαια εκεί στο Υπουργείο Υγείας να ξεχωρίσουν την Πάφο από την Λεμεσό, αφού ακόμα και τώρα κάποιοι διατείνονται ότι η Λεμεσός παίρνει στο λαιμό της και την Πάφο.
Και έχουν ένα δίκαιο. Γιατί δεν αναφέρουν ξεχωριστά τα κρούσματα που εντοπίζονται σε Λεμεσό και Πάφο και αρκούνται να μας λεν ότι από τις δύο αυτές επαρχίες προέρχεται το 70% των κρουσμάτων που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες;
Να υποθέσουμε δηλαδή ότι από αυτό το 70% το 35% προέρχεται από την Πάφο και το υπόλοιπο 35% από την Λεμεσό;
Γιατί δεν μας λένε ξεκάθαρα πόσο ποσοστό προέρχεται από την μια επαρχία και Πόσο από την άλλη;.
Σε κάθε περίπτωση όμως θα υπάρχει κάποια εξήγηση και σίγουρα οι επιδημιολόγοι και η κυβέρνηση δεν έχουν προηγούμενα με την Πάφο και αποφάσισαν να την αποκόψουν από την υπόλοιπη Κύπρο.
Από την όλη κατάσταση πάντως αποδείχτηκε τουλάχιστον ότι πέρα από αυτούς που βλέπουν πάντοτε συνομωσίες κατά της Πάφου, οι πολίτες της διαθέτουν και άφθονο και έξυπνο χιούμορ…

Αφήστε μια απάντηση