Δεν σας περνά, Παραιτηθείτε…

Μετά από οκτώ μήνες μάχης με τον κορωνοϊό δεν έμαθαν οι άριστοι των αρίστων το μάθημά τους. Δεν εξηγείται αλλιώς η ασχετοσύνη που επιδεικνύουν με το δεύτερο κύμα της πανδημίας . Το ανύπαρκτο σύστημα υγείας του Μάρτη και του Απρίλη δεν άλλαξε ποσώς σε 7 μήνες και οδηγείται παρά τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν σε κατάρρευση. Το νοσοκομείο αναφοράς γεμίζει και με «μιλλοσφοτζήσματα» προσπαθούν να κάμουν κάτι ππάσα-ππάσα, που δεν έκαμαν, ως όφειλαν, στο μεσοδιάστημα του καλοκαιριού.
Έτσι λοιπόν προσπαθούν να διορθώσουν την ανεπάρκεια τους με καθολικό λοκντάουν, τουλάχιστο των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου. Ούτε αν οι πολίτες έχουν υποχρεώσεις, ούτε αν έχουν παιδιά που σπουδάζουν, ούτε αν έχουν δόσεις που πρέπει να πληρώσουν, ούτε αν κινδυνεύουν να τους πετάξει έξω ο νοικάρης τους, ούτε αν δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς που στοιβάζονται, ούτε αν δεν έχουν επιτέλους κάτι να φάνε για να επιζήσουν. Μπροστά στην πείνα του κόσμου στήνουν οδοφράγματα και κινητοποιούν το στρατό. Αμείλικτα τα ερωτήματα: Τά ‘χουν 400 όλες αυτές οι μετριότητες που ορίζουν την τύχη μας; Αντιλαμβάνονται που οδηγείται η σκέψη του λαού όταν βλέπει το στρατό στους δρόμους;
Τα εκατομμύρια των φορολογουμένων καταλήγουν σε τσέπες αχάπαρων μετριοτήτων που ενώ αυτοσχεδιάζουν δεν έχουν καμιά συναίσθηση για το δράμα που περνά ο απλός κόσμος, οι άνεργοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι αυτοεργαζόμενοι, οι μικροεπιχειρηματίες, όλοι αυτοί και περισσότεροι που πρέπει να μετρούν και το τελευταίο σεντ μπροστά στα ράφια των σουπερμάρκετς. Ποιος τους ακούει όμως; Ο καθένας τον Παύλο του, που λέει και η λαϊκή σοφία. Οι κυβερνώντες και όλες αυτές οι μετριότητες που διόρισαν για να βολέψουν κομματικούς φίλους και φίλες των θυγατέρων τους, δεν ξέρουν από φτώχεια. Τα εκατομμύρια τους είναι στοιβαγμένα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, και σε θυρίδες τραπεζών, είτε εντός είτε εκτός Κύπρου.
Ο κυπριακός λαός και ειδικά οι Παφίτες είναι σε κατάσταση απόγνωσης από τους λανθασμένους χειρισμούς της ανίκανης ηγεσίας και των μετριοτήτων που πειραματίζονται τόσο με την υγεία τους όσο και με την τσέπη τους. Γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα το αίσθημα αγανάκτησης του κόσμου.
Παραιτηθείτε κύριοι. Όλοι σας και ομαδικά, με την ελπίδα να δει άσπρη μέρα αυτός ο τόπος. Δεν σας περνά έτσι δουλειά. Σκοτώνετε απλά τον κόσμο, κυριολεκτικά.

Μιχάλης Χ”Μιτσής,
Πρόεδρος Κίνησης Σωτηρία της Πάφου.

Αφήστε μια απάντηση