“Αναπάντητες” κλήσεις στην ΑΤΗΚ

Επιτολή Φαίδωνα για απομάκρυνση της κεραίας από τα κεντρικά της γραφεία και κτιριοδομική συμμόρφωση με το γενικότερο χαρακτήρα της περιοχής…

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, με επιστολή που απέστειλε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου προς τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντής της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Α.ΤΗ.Κ.) Ανδρέα Νεοκλέους, με θέμα τον
«Εξωραΐσμός των Κεντρικών Γραφείων της ΑΤΗΚ στην Πάφο», τον καλεί να συμμορφωθεί.
Στην επιστολή του ο κ. Φαίδωνος αναφέρεται στα έργα που έγινα στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, αλλά και στην απαράδεκτη στάση της αρχής η οποία δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει την εικόνα των κεντρικών της γραφείων.

Η επιστολή

Επιθυμώ να αναφερθώ στο πιο πάνω θέμα, σε συνέχεια πρότερης σχετικής αλληλογραφίας, αλλά και τουλάχιστον τριών τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχα μαζί σας με απώτερο σκοπό την βελτίωση της εικόνας της πόλης μας.
Το τεμάχιο στο οποίο βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της ΑΤΗΚ στη Πάφο χρήζει άμεσης εξυγίανσης, αφού βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στον αστικό ιστό της πόλης και σε επαφή με ευαίσθητη πολεοδομικά και κτιριοδομικά περιοχή χαρακτηρισμένη ως Περιοχή Ειδικού Χαρακτήρα. Είμαι βέβαιος ότι έχετε προσέξει την ιδιαίτερη προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης. Έχουν υλοποιηθεί έργα τα οποία έχουν φτάσει μέχρι και την είσοδο των επαρχιακών σας γραφείων. Είναι απαράδεκτο ένας οργανισμός δημόσιας ωφέλειας σαν και τον δικό σας, να μην συμβάλει έστω και στο ελάχιστο σε αυτήν την προσπάθεια και παράλληλα να πράττει τα μέγιστα στον κοινό αγώνα για δημιουργία μιας πόλης που θα σέβεται τους πολίτες της.
Για αυτούς τους λόγους σας καλώ όπως, άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, προβείτε στις ακόλουθες ενέργειες:
1. Προχωρήσετε με την τροποποίηση της υπαίθριας διαμόρφωσης στην είσοδο του κτιρίου (καθαίρεση ανθώνα κλπ) σύμφωνα με την σχετική άδεια που σας έχει χορηγηθεί χρησιμοποιώντας ως υλικό δαπεδόστρωσης, υλικό που θα σας προμηθεύσει ο Δήμος, για σκοπούς σωστής εναρμόνισης με την υπόλοιπη διαμόρφωση που έχει γίνει στην περιοχή.
2. Αφαιρέσετε τον μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών θαλάμων που υπάρχουν στην πρόσοψη του κτιρίου, οι οποίοι είτε δεν λειτουργούν, είτε λόγω εξέλιξης της τεχνολογίας έχουν περιέλθει σε αχρησία.
3. Αφαιρέσετε την μεγάλη κεραία που βρίσκεται εντός του τεμαχίου σας και αποτελεί την τελευταία μορφή τέτοιου είδους οπτικής οχληρίας που έχει παραμείνει στο κέντρο της πόλης μετά και την αφαίρεση παρόμοιας κατασκευής που υπήρχε στον πρώην κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου.
Στα ίδια πάντα πλαίσια και αφού όπως έχω αναφέρει πιο πάνω το κτίριο σας βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και σε απόλυτη συνέχεια με το εντυπωσιακό συγκρότημα νεοκλασικών κτιρίων και εκπαιδευτηρίων της πόλης, ο Δήμος Πάφου θα μπορούσε να σας παράσχει δωρεάν την μελέτη φωταγώγησης του κτιρίου σας κατ’ ανάλογο τρόπο όπως έχει γίνει και στο προαναφερθέν συγκρότημα κηρίων.
Η κοινωνία της Πάφου σας έχει στηρίξει για πολλά χρόνια.
Είναι το ελάχιστο που έχετε να κάνετε για να ανταποδώσετε.

Αφήστε μια απάντηση